Nastavljeno suđenje Luki Bojoviću pred specijalnim sudom

Svedočenje

Nastavljeno suđenje Luki Bojoviću pred specijalnim sudom

Crna Hronika -
Svedok Duško Tanović, penzionisani pripadnik MUP- a, koji je 2004. bio vozač Zorana Nedovića Šoka izjavio da se ne seća konkretnih detalja o kobnom incidentu

BEOGRAD - Suđenje Luki Bojoviću i još trojici pripadnika zemunskog klana zbog više likvidacija i ubistava u pokušaju nastavljeno je saslušanjem svedoka pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Na današnjem suđenju saslušan je svedok Duško Tanović, penzionisani pripadnik MUP- a, koji je 2004. bio vozač Zorana Nedovića Šoka, kojeg su navodno "zemunci" pokušali da likvidiraju ispred beogradske Arene.

Tanović je izjavio da se ne seća konkretnih detalja o kobnom incidentu kada je na vozilo u kojem se nalazio Zoran Nedović i jedan njegov telohranitelj, koji je podlegao povredama, pucano u blizini beogradske Arene.

"Prošli smo Arenu i kada su pucali na nas zakočio sam. Dobio sam metak u rame, kuk, koleno i palac nakon čega sam izašao iz vozila i krenuo do drugog automobila koji je bio u našoj pratnji.

Nedović je, takođe, ušao u to vozilo nakon čega smo otišli u bolnicu na Bežanijskoj kosi, posle čega se više ničeg ne sećam", izjavio je Tanović.

On je odgovarajući na pitanje tužioca i advokata odbrane rekao da nije primetio ko je na njih pucao i da je mogao samo da vidi da je jedan od napadača nosio belu fantom masku.

Tanović je, takođe, rekao da je nekoliko dana pre incidenta Nedović angažovao četvoricu pripadnika Vojske Jugoslavije kao članove obezbeđenja čiji je šef bio Goran Gordić koji je, kako je rekao, "član obezbeđenja sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića".

"Kada sam išao da se nađem sa Nedovićem, usput sam pokupio Gordića, koji je iz automobila izašao kada smo se sastali sa Nedovićem. U kolima smo ostali samo ja, Nedović i momak koji je poginuo u pucnjavi", rekao je Tanović.

Današnjem pretresu nisu prisustovali oštećeni Zoran Nedović, kao i svedoci Andrija Drašković, Goran Gordić i Goran Gmijović.

Na optuženičkoj klupi u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu našli su se samo Sretko Kalinić i Miloš Simović, dok se prvooptuženom Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću, koji su uhapšeni u Valensiji, februara ove godine, sudi u odsustvu.

Naredni pretres zakazan je za 22. januar sledeće godine.

Gordić nije, niti je bio u obezbeđenju predsednika Srbije U Predsedništvu Srbije demantovali su navode da je Goran Gordić pripadnik obezbeđenja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kako je to penzionisani pripadnik MUP Duško Tanović rekao u okviru svedočenja u procesu Luki Bojoviću.

"Gordić Goran niti je član obezbeđenja predsednika Tomislava Nikolića, niti je bilo kada bio u njegovom obezbeđenju", rečeno je u Predsedništvu Srbije.

Tanović je u iskazu pred Specijalnim sudom rekao da je Gordić "član obezbeđenja sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track