Najnovije vesti

Sud odbio dokaze protiv saradnika Darka Šarića!
Foto: TANJUG

Suđenje u Ljubljani

Sud odbio dokaze protiv saradnika Darka Šarića!

Crna Hronika
Prisluškivani razgovori, koje je snimila srpska BIA, ne mogu se koristiti kao dokaz jer prisluškivanje Dragana Tošića nije bilo legalno i ugrozilo je njegova ljudska prava, rečeno u sudu

LJUBLJANA - Čeka se presuda!
Slovenački ogranak narko-grupe Darka Šarića mogao bi da bude oslobođen optužbi da je učestvovao u trgovini kokainom pošto je Okružni sud u Ljubljani odlučio da snimljeni prisluškivani razgovori ne mogu da se koriste kao dokaz!

- Razgovori koje je snimila BIA ne mogu biti korišćeni jer nema dokaza da je slovenačka policija imala sporazum sa srpskom policijom o prisluškivanju Dragana Tošića. Iz predmeta su povučeni i svi drugi dokazi koji su stigli iz Srbije. Jednostavno, nije bilo osnova da Dragan Tošić bude prisluškivan u Srbiji zbog toga što on u Srbiji nije bio osumnjičen ni za jedno krivično delo. Njegovo prisluškivanje bilo je nelegalno i nije u skladu s poštovanjem ljudskih prava - obrazložio je sud u Ljubljani.

Posle ove odluke, Dragan Tošić, označen kao vođa slovenačkog ogranka Šarićeve grupe, posle dve i po godine pritvora pušten je na slobodu!

- Advokati odbrane su zadovoljni jer su tokom postupka ukazivali da bi izvođenje ovakvih dokaza bilo kršenje ljudskih prava njihovih klijenata - preneli su slovenački mediji.

Tužilac u slovenačkom predmetu bio je razočaran odlukom suda posle koje postoji velika mogućnost da svi optuženi budu oslobođeni optužbi da su učestvovali u švercu kokaina.

- Dokazi su bili dovoljno dobri u Srbiji, ali ne i u Sloveniji, koja je „oaza poštovanja ljudskih prava“ - preneli su mediji nezadovoljstvo tužilaštva, koje je najavilo da će se žaliti na odluku suda da Tošića i njegove saradnike pusti iz pritvora.

 

Tošić zadovoljan

Dragan Tošić, prema rečima svog advokata, zadovoljan je odlukom suda koji ga je pustio na slobodu.

- Tošić se vratio poslednji put u zatvor, samo po lične stvari - kratko je za slovenačke medije rekao advokat.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...