Istraga o ubistvu Save Mojsića i dalje tapka u mestu

Kosovska Mitrovica

Istraga o ubistvu Save Mojsića i dalje tapka u mestu

Crna Hronika -
Portparol KPS Besim Hoti rekao je da policija I Euleks iako su pretresli nekoliko lokacija i saslušali više svedoka ali nisu uspeli da pronađu osumnjičene za to ubistvo

KOSOVSKA MITROVICA - Istraga koja se vodi o ubistvu Sava Mojsića iz Kosovske Mitrovice, pre godinu dana, nije došla do novih detalja niti do osumnjičenih, rekao je regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

Mojsić je ubijen hicima iz vatrenog oružja pre godinu dana, u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice, a još dvojica srpskih mladića su tada teško povređena.

Hoti je rekao da su pripadnici Kosovske policije i Euleksa, koji vode istragu o ubistvu Mojsića, pretresli nekoliko lokacija i saslušali više svedoka, ali nisu uspeli da pronađu osumnjičene za to ubistvo.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je, povodom godišnjice tog ubistva, da je Mojsić stradao isključivo zbog činjenice što je Srbin i da su njegove ubice poznate kosovskoj policiji.

"Ono što nas najviše boli jeste da ubice, iako su poznate i međunaordnoj zajednici i kosovskoj policiji do danas nisu privedeni i izvedeni pred lice pravde", rekao je Pantić i dodao da Albanci i međunarodna zajednica ne žele da se reše slučajevi zločina nad Srbima.

U pucnjavi u naselju Brđani, pre godinu dana, pored Mojsića povređeni su Radoš Vukićević, pripadnik Kosovske policije i Veljko Đorđević, a prethodno je lakše povrede zadobio Dejan Vukomanović, koji je fizički napadnut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track