Darku Ercegu trajno oduzeta kuća

Apelacioni sud

Darku Ercegu trajno oduzeta kuća

Crna Hronika -
Apelacioni sud doneo je odluku da se Darku Ercegu koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine narkoticima trajno oduzme kuća, koja je do okončanja spora bila privremeno oduzeta i data na korišćenje Centru za socijalni rad Zvezdare

BEOGRAD – Darku Ercegu koji je pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine drogom, pravosnažnom odlukom Apelacionog suda u Beogradu trajno je oduzeta kuća na Zvezdari vrednosti oko 100.000 evra i površine nešto više od 104 kvadratna metra, objavljeno je na sajtu tog suda.

Nakon što je ta kuća privremeno oduzeta Ercegu, u oktobru 2009. poverena je na korišćenje Centru za socijalni rad opštine Zvezdara do okončanja postupka za trajno oduzimanje.

Sada ostaje da se vidi da li će ugovor između ministarstva i opštine biti produžen.

Erceg je u međuvremenu pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom, a Specijalni sud u Beogradu je 9. jula doneo rešenje da mu se trajno oduzme kuća pošto nije uspeo da učini verovatnim da je do novca za kupovinu kuće došao na legalan način. Tu odluku je potvrdio Apelacioni sud.

Ustupanje Ercegove kuće iz nadležnosti Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde opštini Zvezdara bilo je prvo ustupanje privremeno oduzete nepokretnosti nekoj državnoj instituciji po

Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji se primenjuje od 1. marta 2009. godine.Erceg, od 1991. godine, kada je izbegao iz Hrvatske, nema evidentiranih zakonskih prihoda, niti je plaćao porez na dohodak.

On je 17. marta 2007. godine uhapšen u spornoj kući u kojoj je policija pronašla skoro 27 kilograma heroina, oko dva kilograma kokaina, kao i veću količinu paracetamola i kofeina, smese koja je korišćena za razblaživanje heroina.

Vrednost zaplenjenih narkotika na narkotržištu vredi više od milion evra, a droga, koja je prema tvrnjanma tužilaštva, donesena iz Novog Pazara, bila je namenjena za transport i prodaju na tržištu zemalja zapadne Evrope.

Policija je od Ercega oduzela i tri vozila - BMV, "mercedes" i "audi", a u jednom od njih pronađeno je nekoliko kilograma heroina.

Osim Ercegove nekretnine, država je trajno zaplenila i kuću Miloradu Ulemeku osuđenom na 40 godina zatvora zbog brojnih nedela, zatim plac u Šilerovoj ulici od naslednika ubijenih vođa “zemunskog klana” Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića i drugih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track