Uhapšeni otpravnici vozova zbog nesreće kod Mojkovca

Uhapšeni otpravnici vozova zbog nesreće kod Mojkovca

Crna Hronika -
Uhapšeni su otpravnik vozova u Mijatovom kolu G. D. (41) i otpravnik vozova u Mojkovcu N.R. (46)

PODGORICA - Osnovno tužilastvo u Bijelom Polju donelo je rešenje o zadržavanju dva otpravnika vozova zbog železničke nesreće kod Mojkovca u kojoj su poginule dve, a povređeno 45 osoba, saopštila je u sredu veče policija.

Uhapšeni su otpravnik vozova u Mijatovom kolu G. D. (41) i otpravnik vozova u Mojkovcu N. R. (46).

Pre toga uhapšen je V.M (51) iz Inđije, radnik preduzeća Zgop iz Novog Sada koji je radio na remontu pruge u trenutku železničke nesreće.

Svi uhapšeni su osumnjičeni za teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja.

U nesreći na pruzi Beograd-Bar, u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja u utorak uveče, stradala su dva radnika novosadske firme Zgop - Ranko Kašiković i Goran Gavrić - i njihova tela su ranije danas izvučena iz tunela.

U sudaru voza sa mašinom za remont pruge povređeno je 45 osoba, uglavnom putnika lokalnog voza. Većina povređenih je sa lakšim telesnim povredama, dok je njih sedam zadržano u bolnici u Bijelom Polju i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, saopšteno je iz lokalne bolnice.

Uzroci nesreće se utvrđuju, a železnički saobraćaj je u prekidu na delu pruge od Podgorice do Bijelog Polja, dok voz saobraća od tog grada ka Beogradu.

Železnica Crne Gore je obezbedila prevoz autobusima od Bara do Bijelog Polja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track