Nemica otužena za prevaru traži status svedoka saradnika

Priština

Nemica otužena za prevaru traži status svedoka saradnika

Crna Hronika -
Natalija Veljija optužena za korupciju u aferi sa biometrijskim pasošima rekla da je novac dala kao miti, ali ukoliko ne dobije status svedoka saradnika neće reći kome je novac od 1,4 miliona evra

PRIŠTINA - Nemačka državljanka Natalija Veljija, osmunjičena za korupciju i prevaru, zatražila je da dobije status svedoka saradnika kako bi rekla kome je dala 1,4 miliona evra kao mito za izradu biometrijskih pasoša, preneo je prištinski list "Koha ditore".

Natalija Veljija i braća Fisnik i Betim Bljakaj uhapšeni su 12. novembra pod sumnjom da su izvršili nekoliko krivičnih dela koja se povezuju sa korupcijom, uključujući i prevaru i tešku krađu.

Njoj je sudija u sredu uveče odredio pritvor od 30 dana, dok je braći Bljakaj određena mera kućnog pritvora.

"Koha ditore" prenela je da je Natalija Veljija na saslušanju sinoć zatražila zaštitu, odnosno status svedoka saradnika kako bi govorila o 1,4 miliona evra koje je dobila i koje je, prema rečima njenog branioca Tom Gašija, dala visokim zvanicncicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

List piše da je ona pred sudijom rekla da je pare koje je dobila na ime izrade biometrijskih pasoša u iznosu od 1,4 miliona evra prebacila na bankarske račune.

"Pare sam dala kao mito, ali ukoliko ne dobijem zaštitu (status svedoka saradnika) neću reći kome sam ih dala", kazala je, prema pisanju dnevnika, Natalija Veljija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track