Španci otkrili: Zovnuli smo Luka, a on se okrenuo

Kako je pao Bojović

Španci otkrili: Zovnuli smo Luka, a on se okrenuo

Crna Hronika -
Luka nam je pokazao jedan litvanski pasoš, a ja sam mu rekao: 'Luka, znamo da si to ti'", rekao je vođa španskih operativnih grupa, on je dodao da se Luka trgao na sam pomen svoga imena i da je u tom trenutku rekao nešto, verovatno na srpskom, jer ga nije razumeo

BEOGRAD – Dvojica visokih funkcionera španske policije, koji su pune dve godine u saradnji sa srpskom Upravom kriminalističke policije predvodili na desetine operativaca, koji su radili na lociranju i hapšenju Luke Bojovića odlučili su da progovore o tome.

Vođa španskih operativnih grupa, čiji je identitet zaštićen iz bezbednosnih razloga, kaže da u prvom trenutku nisu prepoznali osobe koje su u njegovom društvu, izuzev Vladimira Mijanovića.

"Ipak sam odlučio da javim kolegama koje su čekale ispred restorana da legitimišu osobe koje sede za tim stolom". Bilo nas je devet i u prvom trenutku, kada smo im tražili da pokažu lične karte bili su poprilično mirni.

Luka nam je pokazao jedan litvanski pasoš, a ja sam mu rekao: 'Luka, znamo da si to ti'", govori vođa španskih operativnih grupa.

On dodaje da se Luka trgao na sam pomen svoga imena i da je u tom trenutku rekao nešto, verovatno na srpskom, jer ga nije razumeo.

Tokom posljednje akcije španske policije, koja se dogodila pre mesec dana, a o kojoj je javnost obaveštena tek pre nekoliko dana, zaplenjena je dokumentacija koja može doprinijeti rasvetljavanju zločina koji su počinjeni i na prostoru Srbije, za koje se sumnjiči Bojovićeva grupa.

Visoki funkcioner španske policije kaže da će "sva vrsta dokumentacije, do koje se dođe tokom ovih istraga, biti prosleđena i srpskoj policiji i poslužiće i njima u njihovim procesima".

"Saradnja između srpske i španske policije je dovedena do tančina i funkcioniše veoma dobro", kaže visoki funkcioner španske policije i dodaje da će se taj trend nastaviti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track