Policajci ubili mladića i iscenirali davljenje

Crna Gora

Policajci ubili mladića i iscenirali davljenje

Crna Hronika -
Bojić i Kožaru su osumnjičeni da su ubili Šoškića, a potom iscenirali da se on udavio u reci Lim

PODGORICA - Beranski policajci Željko Bojić i Adnan Kožar uhapšeni su po nalogu crnogorskog Tužilaštva zbog sumnje da su pre četiri godine ubili sugrađanina Miroslava Šoškića (22).

Bojić i Kožar su osumnjičeni da su ubili Šoškića, a potom iscenirali da se on udavio u reci Lim, prenose podgorički mediji. Šoškić je nestao 17. decembra 2008. godine, bežeći pred policijom.

On je, nakon što je zaustavljen u automobilu pred zgradom u kojoj je živeo, u kasnim noćnim satima priveden u zgradu policije. Zvanična policijska verzija bila je da je pretresom vozila Šoškića pronađen gram i po heroina, a da je on iskoristio nepažnju policijskih službenika Bojića i Kožara i pobegao.

Prema toj verziji, Šoškić je pred poterom ušao u reku Lim, nakon čega mu se izgubio trag.Nakon četiri dana, njegovo beživotno telo pronađeno je 18 kilometara nizvodno od Berana.U prvom obdukcionom nalazu tvrdilo se da je smrt nastupila usled utapanja i da su sve povrede po glavi i telu posledica udaraca od stenje i kamenje u vodi.

Novi obdukcioni nalazi pokazali su da je smrt Šoškića posledica nasilne prirode i da je nastupila usled utopljenja, ali da je prethodno više puta udaren tupim predmetom po glavi.

Njegov otac Vladimir od početka je tvrdio da se njegov sin nije udavio, već da je ubijen i bačen u vodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track