Strašno: Poginuloj braći otac dao automobil?!
Foto: KURIR

Tragedija u Vrčinu

Strašno: Poginuloj braći otac dao automobil?!

Crna Hronika -
Strahinja (17) i Lazar Arsević (9) „fijat puntom“, kojim je upravljao Strahinja, zakucali se u pomoćnu kuću
1 / 5 Foto: KURIR

BEOGRAD - Stravično!Braća Strahinja (17) i Lazar Arsević (9) poginuli su juče, na dan svoje krsne slave, oko 16.30 sati kada su se velikom brzinom belim „fijat puntom“ zakucali u pomoćnu kuću u Beogradskoj ulici kod broja 160 u naselju Vrčin.

Automobilom je upravljao Strahinja, koji je izgubio kontrolu nad kolima, dok je njegov brat Lazar bio na mestu suvozača.- Auto je išao velikom brzinom uskim putem. Iz još neutvrđenih razloga Strahinja je izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo s puta i velikom brzinom udario u zid objekta koji je tik uz kolovoz. Udarac je bio toliko jak da je automobil napravio veliku rupu u zidu kućice - kaže naš izvor.Komšije su odmah pozvale Hitnu pomoć i policiju, ali za braću nije bilo spasa.- Bio sam u kući. Čuo sam jak udarac i mislio sam da je neko pao niz stepenice, pa sam odmah izleteo. Međutim, ugledao sam smrskano vozilo i dva dečaka unutra. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć. Kada su lekari stigli, stariji dečak je još uvek imao puls, ali je ubrzo preminuo, dok je mlađi već bio mrtav - kaže jedan od očevidaca.Kako saznajemo od meštana, Arsevići su juče slavili Aranđelovdan, a maloletnim dečacima automobil je dao njihov otac Đorđe.- Arsevići žive na Konjarniku, a u Vrčinu su napravili kuću pre nekoliko godina. Došli su ovde kako bi proslavili krsnu slavu. Strahinja i njegov polubrat Lazar krenuli su do obližnje prodavnice da bi dokupili namirnice za slavu, a otac im je dozvolio da uzmu njegov automobil - rekao je jedan od meštana.Inače, Strahinja i Lazar su braća po ocu, a na mesto nesreće odmah je došao i njihov otac Đorđe, kao i majke dečaka, kojima je pozlilo. Nesrećne žene vikale su Đorđu: „Ti si kriv!“, dok su rođaci pokušavali da ih smire.- Joooj Strahinja, joj Lazare... Pustite me da idem kod sinova, pustite me da budem sa njima - neutešno je jecao otac Đorđe, sve vreme se držeći za glavu.

Brzina u krviStrahinja je pre samo dvadesetak dana na svoj Fejsbuk profil postavio fotografiju iznad koje je napisao da uživa u brzoj vožnji.- Kola u srcu (nacrtano malo srce), brzina u krvi, dok sam za volanom, adrenalin se puni!!! - napisao je 2. novembra.(J. R.)

Probna dozvolaStrahinja je, kako saznajemo, imao probnu vozačku dozvolu koju je dobio pre tri meseca, a „fijat punto“ kojim je upravljao u vlasništvu je njegovog oca Đorđa.Godinama trenirao tenisStrahinja Arsević je, kako Kurir saznaje, bio jedan od najtalentovanijih tenisera u Srbiji. Učestvovao je u nekoliko turnira u mlađim kategorijama, a trenirao je u teniskom klubu Elit.

Strahinja Arsević
Strahinja Arsević
Otac dečaka sa rođakom
Otac dečaka sa rođakom

Strahinja sa Novakom Đokovićem 2007.
Strahinja sa Novakom Đokovićem 2007.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track