Dojava o bombi u Delta sitiju, nema evakuacije

Lažna prijava

Dojava o bombi u Delta sitiju, nema evakuacije

Crna Hronika -
Sa telefonske govornice nepoznata osoba je u 20.20 javila da je postavljena bomba i da će navodno eksplodirati sat kasnije

BEOGRAD - Prijava podmetanja bombe u beogradski tržni centar "Delta siti" je bila lažna, utvrđeno je kontradiverzionim pregledom, rečeno je večeras u Ministarstvu unutrašnjih poslova. To je utvrđeno nešto pre 22 časa, a nepoznata osoba je poziv o podmetanju bombe uputila u 20.20 sati.

Poziv je poslat s telefonske govornice, a rečeno je da će bomba eksplodirati sat kasnije. Po odluci tehničkog direktora "Delta sitija" ljudi nisu evakuisani iz objekta, navode u MUP-u.

"Delta holding" je međutim kasnije saopštio da "zgrada šoping mola nije evakuisana, a odluku u ovakvim situacijama po zakonu donose pripadnici MUP, a nikako zaposleni u objektu,

"Posebno naglasavamo da je i u ovom slucaju, uz koordinaciju sa pripadnicima MUP-a, postovana procedura predviđena u ovakvim situacijama, tako da bezbednost nasih posetilaca, kao i zaposlenih u objektu nije dovedena u pitanje ni u jednom trenutku", piše u saopštenju.

Zgrada Delta sitija je u vlasništvu privrednika Miroslava Miškovića. Kako su objavili beogradski mediji, on je tu zgradu založio za finansijski lizing od četiri miliona evra lista "Pres" koji je nedavno prestao da izlazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track