Kasi mesec dana pritvora

Afera Agrobanka

Kasi mesec dana pritvora

Crna Hronika -
Osim Kasi pritovor od mesec dana određen Zoranu Maleševiću, Peđi Mališanoviću i sudskom veštaku Miomiru Paovici

BEOGRAD - Nekadašnjem direktoru subotičke filijale Agrobanke Jožefu Kasi i još trojici osumnjičenih za malverzacije sa izdavanjem bankarskih garancija i odobravanja kredita u Agrobanci, određen je pritvor do 30 dana, izjavio je večeras specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Radisavljević je kazao da je sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal odredio pritvor, kao i zameniku direktora subotičke filijale Zoranu Maleševiću, vlasniku preduzeća "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" Peđi Mališanoviću i sudskom veštaku Miomiru Paovici.

Kasa, Malešević, Mališanović i Paovica su, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u sredu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

"Policija i tužilaštvo nastavljju da proveravaju ostle sporne kredite i bankarske garancije koje su od 2006. do 2011. godine u Agrobanci odobrene drugim pravnim licima koja do sada nisu bila obuhvaćena istragom od 8. Avgusta 2012. godine", rekao je Radisavljević.

Prema njegovim rečima, utvrđeno je postoji osnovana sumnja da su Kasa i Malešević kao odgovorna lica u Agrobanci u Subotici zajedno sa drugim osumnjičenim u toj aferi odobravali bankarske garancije preduzećima čiji je vlasnik Mališanović i vršili kreditne plasmane za koje nisu bila obezbeđena adekvatna sredstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track