Srbin skočio kroz prozor suda u Zagrebu

Pokušaj bekstva Srbina u Zagrebu

Srbin skočio kroz prozor suda u Zagrebu

Crna Hronika -
Saša Marijančević (32) iz Lazarevca zapretio zaprepašćenom sudiji suzavcem, razbio prozor i pobegao. Uhvatila ga tek patrola policije

ZAGREB - Bežao bosonog!Saša Marijančević (32) iz Lazarevca, kog je hrvatska policija u petak po podne uhapsila zbog krađe automobila u Novom Zagrebu, pokušao je juče da pobegne iz zgrade Županijskoga suda u centru Zagreba tako što je iskočio kroz prozor sudnice, javio je Jutarnji list!- Prilikom privođenja, Marijančević je izvadio sprej-suzavac, koji je nekako prokrijumčario i njime poprskao pravosudnog policajaca, a zatim počeo da viče: „Imam bombu, baciću bombu!“ Dok su zaprepašćeni sudija, zamenik tužioca i advokati gledali, on je razbio staklo na prozoru sudnice u visokom prizemlju, provukao se kroz usko okno i skočio na ulicu! Pritom su mu spale obe cipele pošto su mu stražari prethodno skinuli pertle, a on se, onako bosonog, zatrčao prema Železničkoj stanici. Međutim, nije stigao daleko pošto ga je uhvatila patrola policije koja je bila u blizini i vratila u sud - piše Jutarnji. Ubrzo je pozvana i Hitna pomoć, koja je Marijančevića previla pošto je obilno krvario nakon što se posekao na krhotine stakla.Posle ovog pokušaja bekstva hrvatski mediji su Marijančevića već prozvali „lopov-mačka“, a taj nadimak mu potpuno pristaje budući da je slično bekstvo, ali tada uspešno, izveo 2009. kad je tokom saslušanja skočio kroz prozor sudnice na drugom spratu zgrade u Timočkoj ulici. Zatvorski čuvar nije uspeo da ga uhvati, a Marijančeviću se i tada sudilo za krađu automobila!

Kristijan Golubović
Kristijan Golubović

Već viđenoPočetkom devedesetih, Kristijan Golubović pobegao je na sličan način iz suda u Ustaničkoj ulici. Golubović je tada skočio s trećeg sprata, ali je prilikom bega povredio obe noge, pa ga je Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja, na leđima nosio do automobila. Golubović se neko vreme posle krio kod prijatelja, a Trlajić je ubijen 2000. na Novom Beogradu.„Šta me j...š, daj mi cipele“Nakon hapšenja, Marijančević je opsovao i pljunuo jednog policajca i rekao mu: „Šta me j...š, daj mi moje cipele.“ Policija sad pokušava da utvrdi kako je on uneo suzavac u sud budući da je posle hapšenja u petak po podne detaljno pretresen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track