Počinje suđenje "zemuncima" zbog ubistva Šljukića

Viši sud u Beogradu

Počinje suđenje "zemuncima" zbog ubistva Šljukića

Crna Hronika -
Porodica ubijenih Sredoja i Zorana Šljukića traže naknadu štete od 10,4 miliona dinara zbog ubistva

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu u sredu treba da počne suđenje po tužbi porodica ubijenih Sredoja i Zorana Šljukića kojom od osam pripadnika "zemunskog klana" pravosnažno osuđenih za ubistvo njihovih srodnika 2002. godine traže odštetu veću od 10 miliona dinara.

Šljukići privatnom tužbom traže naknadu štete od svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija i Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi koji su izbegli kažnjavanje, zatim braće Miloša i Aleksandra Simovića, Sretka Kalinića, Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, Dušana Krsmanovića i Milana Jurišića koji je u međuvremenu ubijen u Španiji.

Tužbom traže naknadu štete od 10,4 miliona dinara zbog ubistva Sredoja i Zorana Šljukića, koje su pripadnici "zemunskog klana" ubili kod Centra "Sava" u "sačekuši" 27. septembra 2002. godine u Bulevaru Arsenija Čarnojevića.

Oni su bili u automobilu kada im je s leve strane prišao sivi "audi" u pokretu, a kriminalci iz "zemunskog klana" su u njih ispalli 50 metaka iz dve automatske puške.Pripremno ročište u tom predmetu održano je 30. maja. Pošto je reč o parničnom postupku, tuženi ne moraju da se pojave lično u sudu, već mogu da pošalju svoje avdokate da ih zastupaju.Sredoje Šljukić (30)i je važio za vođu "zvezdarske grupe".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track