Otkriveni napadači na džamiju Ferhadiju

Banjaluka

Otkriveni napadači na džamiju Ferhadiju

Crna Hronika -
Policija je jednog od vandlala koji su uništili table limene ograde odmah uhvatila, dok su preostali naknadno privedeni

BANJALUKA - Banjalučka policija privela je sve tri osobe koje su u noći između 24. na 25. novembra uništile 29 zaštitnih tabli limene ograde na Ferhadija džamiji u Banjaluci.Jedan od vandala, S.R, otkriven je neposredno nakon izvršenja krivičnog dela, dok su preostala dvojica, Banjalučani S.V. i B.S, privedeni naknadno, prenose mediji Republike Srpske.

Kriminalistička obrada potvrdila je da su osumnjičeni izvršili (ne)delo za koje se terete, ali su pušteni na slobodu i protiv njih će biti podnet izveštaj Okružnom tužilaštvu Banjaluke zbog oštećenja tuđih stvari.

Nakon napada na imovinu Ferhadije iz Medžlisa Islamske zajednice u Banjaluci upućen je poziv vlastima Srpske da, osim osude napada, više truda ulože kako bi počinioci ovog i drugih sličnih slučajeva bili privedeni pravdi i odgovarali za svoje ponašenje.

Iako je pričinjena materijalna šteta, ukazali su, "ona moralna je mnogo veća za Bošnjake u Banjaluci.Ispred Ferhadije, koja je u završnoj fazi obnove, stalno dežuraju pripadnici službe bezbednosti, ali je policajac, kako je navedeno, bio nemoćan da spreči vandale u rušilačkim namerama.

Mesto napada obišao je i muftija banjalučki Edhem Čamdžić i, "zgrožen" onim što je video, poručio da "sa verom u Boga i nadom u uspeh" nastavljau radove na Ferhadiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track