BAHAT: Veljin poslanik pretio policiji!

BAHAT: Veljin poslanik pretio policiji!

Crna Hronika -
Dejan Rajčić vređao saobraćajce koji su ga zaustavili, govorio im da će ostati bez posla, čak ih pozivao na fizički obračun

NIŠ - Bahato!Dejan Rajčić, narodni poslanik iz Nove Srbije i bivši zamenik gradonačelnika Niša, vređao je patrolu policije i pretio im da će im „skinuti uniforme“, saopštio je Nezavisni sindikat policije Srbije. Incident je prekinuo tek lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je naišao u vreme nemilog događaja.- Saobraćajna patrola zaustavila je u Beogradu Rajčićev automobil tokom rutinske kontrole, a onda je poslanik izašao iz vozila i počeo da vređa policajce! Pretio je da će im oduzeti posao, čak je počeo da ih poziva na fizički obračun. Srećom, u tom trenutku naišlo je vozilo Vlade Srbije iz kog je izašao Velimir Ilić, ministar građevine i urbanizma. On je smirio strasti, izvinio se policajcima i održao lekciju Rajčiću, koji se potom vratio u automobil i odvezao - piše u saopštenju sindikata.Dejan Rajčić juče nije želeo za Kurir da komentariše ovaj događaj.

- Odgovoriću na sva pitanja u vezi s tim događajem samo ako se zainteresuje i ako me pozove i pita neko od starešina iz policije! U suprotnom ne želim da dajem nikakve komentare - rekao je Rajčić za Kurir.(E. K.)

U Nišu mu sude zbog tenderaRajčićevo ime pominjalo se u medijima i zbog krivičnog postupka koji se u Nišu vodi zbog optužbe za zloupotrebu službenog položaja. On se tereti da je 2006, kao zamenik gradonačelnika Niša, neposrednom pogodbom poverio izgradnju Somborskog kolektora niškom vodovodu. Rajčić se nije pozvao na poslanički imunitet i pojavio se pred sudom, ali negirao je sve optužbe, a kao svedoka je pozvao Velimira Ilića, koji se dosad nije pojavljivao na suđenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja