Oštetio banku i kupce garaža za više od 55 miliona dinara

Loznica

Oštetio banku i kupce garaža za više od 55 miliona dinara

Crna Hronika -
Osumnjičeni se tereti da primljeni novac nije evidentirao kao prihod u blagajni, već je svaku pojedinačnu uplatu prisvajao za sebe

ŠABAC - U nastavku akcije na suzbijanju privrednog kriminala pripadnici lozničke kriminalističke policije uhapisli su i uz krivičnu prijavu priveli istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu direktora jednog privrednog društva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.Kako je saopštila Policijska uprava u Šapcu, osumnjičeni je kao vlasnik i odgovorno lice privrednog društva "Kvanteks kop" D.O.O. iz Loznice i kao investitor poslovnog objekta "Štira" u Loznici od aprila 2008. do decembra 2011. godine u više navrata i na ime izmirenja ugovorene kupoprodajne cene primio od 19 kupaca stambenog i garažnog prostora novčana sredstva u iznosu od 44.595.648 dinara.

Za to je izdao odgovarajuće priznanice i potvrde o uplati, a potom dalje naložio da se primljena sredstva ne evidentiraju kao prihod u blagajni, već preduzeo radnje koje su imale za cilj prikrivanje svake pojedinačne uplate, kako bi ih prisvojio i zadržao za sebe.

Takođe, osumnjičenom se stavlja na teret da je u toku 2008. godine počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i da je prekoračio granice svojih službenih ovlašćenja u nameri ostvarivanja prava kod Privredne banke A.D., na dodelu kratkoročnih sredstava u iznosu do 1.000.000 evra gde je kao hipoteku priložio posebne fizičke delove poslovno stambenog objekta.

Nakon zaloga sklopio je sa 12 kupaca bez prethodnog upoznavanja o činjeničnom stanju ugovor o kupoprodaji stambenog prostora u izgradnji u naselju "Štira" za ukupan ugovoren iznos od 38.524.009 dinara, iako je ovim stanovima obezbedio potraživanje Privredne banke A.D. Beograd za uzeti kredit.

Pričinjena šteta Privrednoj banci i kupcima stambenog i garažnog prostora je 55.645.039 dinara, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track