Župniku sa automobila otrgli hrvatske tablice

Incident u Hrtkovcima

Župniku sa automobila otrgli hrvatske tablice

Crna Hronika -
Župnik, kada je čuo da se nešto dešava izašao je u dvorište i video dvojicu mladića sa crveno-belim navijačkim šalovima

BEOGRAD - U mestu Hrtkovci kraj Rume nepoznate osobe su sa automobila u dvorištu kuće Ivana Živkovića župnika rimokatoličke crkve Svetog Klementa skinule hrvatsku registarsku tablicu a policija traga za počiniocima.

"Dvojica za sada nepoznatih mladića su oko 14 sati sa automobila koji je bio u dvorištu župnika skinula hrvatsku registarsku tablicu a policija intenzivno traga za počiniocima", rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Župnik, kada je čuo da se nešto dešava izašao je u dvorište i video dvojicu mladića sa crveno-belim navijačkim šalovima, pitao ih je šta rade a potom slučaj prijavio policiji, dodaju u MUP-u.

Policajci su kazali da znaju ko su prestupnici, kazao je Živković. On je naveo da su u Hrtkovcima održane demonstracije zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

"Sedam godina već živim ovde i nikakvih problema do danas nisam imao", rekao je župnik.

Selo Hrtkovci tokom devedesetih godina prošlog veka postalo je simbol za etničko čišćenje Hrvata iz Srema. Pred Haškim tribunalom vodi se proces protiv predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je između ostalog optužen i za etničko čišćenje Hrvata iz Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track