Eshumirani Srbi ubijeni u Oluji

Šibenik

Eshumirani Srbi ubijeni u Oluji

Crna Hronika -
Ovom ekshumacijom na gradskom groblju Sveta Mara u Šibenku, nastavlja se proces istraživanja grobnica u regionu Severne Dalmacije u kojima su pokopane žrtave stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja"

BEOGRAD - Na gradskom groblju u Šibeniku su ekshumirani posmrtni ostaci 31osobe, koji su stradali u akciji „Oluja“, saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Ekshumirani su posmrtni ostaci 31 lica, uzeti su uzorci radi identifikacije metodom DNK analize. Ekshumacija, koju su obavili nadležni organi Republike Hrvatske, trajala je tri dana.

Utvrđeno je, podseća se u saopštenju, da je sa ove lokacije ranije ekshumirano 13 lica prema pojedinačnim zahtevima porodica koje su stradale u istim okolnostima, a čiji su identiteti bili poznati porodicama.

Ekshumaciji su prisustvovali predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović i ambasador Republike Srbije u Zagrebu Stanimir Vukićević.

Ovom ekshumacijom na gradskom groblju Sveta Mara u Šibenku, nastavlja se proces istraživanja grobnica u regionu Severne Dalmacije u kojima su pokopane žrtave stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja”.

Taj proces je počeo 2001. godine eksumacijama na gradskom groblju u Kninu gde su do sada ekshumirani posmrtni ostaci 301 žrtave, identifikovani su i porodicama predati posmrtni ostaci 250 lica.

Nastavak ekshumacija je, ističe se u saopštenju, od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih. (kraj) sv 12:19

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track