Porodica u ponedeljak preuzima posmrtne ostatke Antonije

DNK analiza

Porodica u ponedeljak preuzima posmrtne ostatke Antonije

Crna Hronika -
Porodica Bilić u ponedeljak će prema rečima doktora Kužeta moći preuzeti Antonijne ostatke da bi mogli obaviti sahranu

ZAGREB – Doktor Milovan Kubat vođa DNK labaratorije u zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu izjavio je da su rezultati DNK čuvani u strogoj tajnosti, i da je porodica Bilić o rezultatima i potvrdom da se radi o ostacima Antonije obaveštena pre same pres konferencije koja je održana u četvrtak uveče.

“Porodica Bilić će u ponedjeljak doći u Zavod za sudsku medicinu, gde će im ponovno sve biti rečeno, a onda mogu sahraniti Antoniju. Naš je običaj da se sa takvom informacijom ne sme izaći u javnost, a da se ne obavesti porodica.Njijh smo obavestili oko 19.50 sati, ja sam se lično čuo sa sestrom Anom, a na njima je da sada dođu i lično preuzmu posmrtne ostatke , rekao je doktor Kubat.

Na pitanje kako su rezultati tako brzo sitgli, Kužet je objasnio da je reč o svežem uzorku iz koje su dobili dovoljnu količinu DNK zbog čega su rezultati tako brzo stigli."Mi smo imali samo skeletirane ostatke, nema mekih tkiva dostupnih analizi.

Ti skeletirani ostaci nisu pokazivali nikakve znakove povreda i zbog toga ne možete reći što je uzrok smrti", objasnio je Kužet.

O tome da li se pronađeni ostaci mogu dovesti u vezu s Draganom Paravinjom, doktor Kubat nije mogao govoriti. "Mi smo ovim samo dokazali identitet", rekao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja