AID blokira istragu protiv Dudakovića?!

Zločin nad Srbina

AID blokira istragu protiv Dudakovića?!

Crna Hronika -
Nedeljko Mitrović tvrdi da Tužilaštvo BiH neće podići optužnicu za ratni zločin protiv Atifa Dudakovića komadanta 5. korpusa i da Vesna Budimir obmanjuje javnost

BANJALUKA – Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović izjavio je da ova organizacije više ne veruje zameniku glavonog tužioca BiH zbog obmane.Mitrović je naveo da posle dostavljanja dodatnih dokaza o zlostavljanju i ubistvu zastavnika Vojske Republike Srpske Radeta Rogića iz kojih se vidi da je za to odgovoran bivši komandant Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković, v.d. zamenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH Vesna Budimir poslala im je dopis u kome se navodi da će ubrzo biti podignuta optužnica protiv Dudakovića.

On je potvrdio da je taj dopis stigao pre nekoliko dana i da je iz njega jasno da je u tom predmetu reč o političkom uticaju, dodajući da, uslovno rečeno, postoji nevidljiva sila koja utiče na taj predmet, isto kao što postoji i samocenzura u Tužilaštvu BiH.

"Znam da i u tom predmetu u bošnjačkom interesu rade pripadnici rasformirane tajne bošnjačke službe AID. Najbolji primer za to je slučaj bivšeg glavnog tužioca Milorada Barašina koga su sklonili kad je najavio da će do juna doneti tužilačku odluku u predmetu Dudaković", rekao je Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track