2 Srbina pritvorena zbog šverca ilegalaca

Vinkovci

2 Srbina pritvorena zbog šverca ilegalaca

Crna Hronika -
Osumnjičeni su pre dva dana ušli u Hrvatsku i vozilom beogradskih registracija su nameravali da pokupe ilegalce i prevezu na sever

VINKOVCI - Vukovarsko-sremska policija pritvorila je dvojicu državljana Srbije koji su došli u Hrvatsku kako bi preuzeli i potom automobilima dalje prevezli šestoricu stranih državljana, nezakonitim putem dospelih sa srpske na hrvatsku teritoriju.Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 21.godišnji Srbi pre dva dana ušli u Hrvatsku preko graničnog prelaza Bajakovo automobilom "opel astra" beogradskih registarskih oznaka.

Namera im je bila, prenosi agencija Hina policijska saznanja, da sa odmarališta benzinske pumpe "Spačva" prema severu Hrvatske odvezu šestoricu državljana Pakistana i Somalije, koji su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu.Obojica državljana Srbije su uz kaznenu prijavu zbog krivičnog dela protivzakonitog prebacivanje osoba preko državne granice dovedeni i predati pritvorskom nadzorniku Vukovarsko-sremske policijske uprave.

Protiv četvorice Pakistanaca i dvojice državljana Somalije doneto je rešenje o proterivanju iz Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u toj zemlji, a biće i pokrenut postupak povratka u Srbiju iz koje su nezakonito ušli na teritoriju Hrvatske.

S njima će u Srbiju biti vraćen i državljanin Rusije koji je juče ujutro zatečen uz železničku prugu Tovarnik - Šid i za koga je, takođe, utvrđeno da je nezakonito prešao srpsko-hrvatsku granicu.

U pokušaju nezakonitog prelaska državne granice pripadnici Vukovarsko-sremske policijske uprave u 2012. godini sprečili su ukupno 1.977 stranih državljana - iz Avganistana (826), Sirije (236), Somalije (216) i Alžira 188 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja