7 uhapšenih za šverc ilegalaca

Euleks

7 uhapšenih za šverc ilegalaca

Crna Hronika -
Hapšenja su usledila nakon dve operacije sprovedene na Kosovu u decembru 2011. i aprilu 2012. godine tokom kojih su uhapšeni drugi navodni pripadnici iste kriminalne grupe

PRIŠTINA - Sedam osumnjičenih za organizovani kriminal i krijumčarenje ljudi, uhapšeno je jutros u istrazi koju su na osam lokacija sproveli pripadnici Euleksa i Kosovske policije, a kao deo akcije u kojoj je širom Balkana uhapšeno još 45 osoba. Jutors sprovedena operacija je, kako se navodi u saopštenju Euleksa, povezana sa hapšenjem 45 osumnjicenih članova kriminalne grupe koje je juče obavljeno u regionu Balkana.

Sprovodenje jutrošnje operacije nadgledao je Euleksov tužilac iz kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova na osnovu odobrenja iz Okružnog suda u Prizrenu.

Osumnjičeni su uhapšni u istrazi koja se vodi protiv međunarodne oranizovane kriminalne grupe. Hapšenja su usledila nakon dve operacije sprovedene na Kosovu u decembru 2011. i aprilu 2012. godine tokom kojih su uhapšeni drugi navodni pripadnici iste kriminalne grupe.

Optužnica protiv uhapšenih u te dve ranije akcije podiguta je pre dva dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja