Beograđaninu za ubistvo nepravosnažno 30 godina zatvora

Valjevo

Beograđaninu za ubistvo nepravosnažno 30 godina zatvora

Crna Hronika -
Suđenje beograđaninu Dejanu Karliću dokazalo je da je on u krađi ubio Nadeždu Jelić u kotlarnici porodične kuće uz pomoć saučesnika koji nisu otkriveni

VALJEVO- Pred Višim sudom u Valjevu danas je Dejan Karalić (45) iz Beograda nepravosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Nadežde Jelić (47) iz Valjeva počinjenog u avgustu 1999. godine.

Tokom suđenja dokazano je da je to ubistvo počinjeno tokom razbojničke krađe, a Nadežda Jelić pronađena je mrtva u kotlarnici porodične kuće u naselju Peti puk, vezana lepljivom trakom.

Karalić je to ubistvo počinio sa dvojicom saučesnika koji nisu otkriveni, a koje su komšije ubijene krojačice videli u kombiju sa registarskim tablicama Bosne i Hercegovine.

Komšijama to nije bilo sumnjivo, jer su Jelići "trgovali sa momcima iz Bosne", koji su im "kao pčelarima" donosili šećer, koji je tada bio deficitaran, a od njih uzimali rakiju prepečenicu.

Karalićeva krivica je, na osnovu otisaka i DNK nalaza, otkrivena 2006. godine u Okružnom zatvoru u Beogradu, gde se tada nalazio po presudi od 13,5 godina zatvora za delo počinjeno posle ubistva u Valjevu.

Njemu je suđenje u Valjevu počelo tek 21. decembra 2011. zbog istražnih radnji, dodatnih veštačenja i drugih procesnih pretpostavki koje do tada nisu bile ispunjene.

Karalić, kao i viši tužilac u Valjevu, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track