Veljović: Policajac dao život za narod i državu

Reakcija

Veljović: Policajac dao život za narod i državu

Crna Hronika -
Ovo je dokaz o opredeljenosti da policija svoj posao radi profesionalno i zakonito i po cenu svog života, rekao je Veljović

VLASOTINCE - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je poginuli policajac iz Vlasotinca Miroslav Stamenković (27) junak i da je svoj život dao za državu i narod.

On je sa saradnicima i državnim sekretarom MUP-a Vladimirom Božovićem obišao mesto na kom su danas poginuli policajac i dvojica pljačkaša zlatare u centru Vlasotinca.

"Ovo je dokaz o opredeljenosti da policija svoj posao radi profesionalno i zakonito i po cenu svog života", istakao je Veljović.

On je rekao da je neophodno shvatiti da policija radi izuzetno težak posao i da država mora više ulagati u opremu policije, dodajući da je neophodno pooštriti kazne za napad na policajce.

"Ja ću prvi tražiti od ministra pravde da se sankcije protiv ovakvih ljudi koji ubijaju i državu i policiju znatno pooštre. Država mora mnogo vise uložiti u policiju jer je ovo dokaz na kojim je iskušenjima policija", rekao je Veljović.

On je izrazio saučešće porodici poginulog policajca. Vlasnik zlatare Bogoljub Džekić rekao je za agenciju da je pokušaj pljačke trojice muskraca video preko video nadzora iz svoje druge radnje udaljena pola kilometra od mesta dešavanja i da je odmah pozvao policiju i uputio se ka zlatari.

"Kada sam stigao pljačkaši i policija nisu bili tu, a dve radnice sam uplasene pronašao zaključane u WC-u, ruke su im bile vezane žicom, a usta lepljivom trakom. Jednu od njih su tukli", rekao je Džekić. Očevidac pogibije policajca Božidar Stefanović rekao je da je stradali policajac jurio trojicu pljačkaša s pištoljem u ruci i da ih je sustigao u Ulici Ive Lole Ribara.

"Sve vreme je govorio "stoj policija, pucaću", a na razdaljini od desetak metara jedan od bandita se okrenuo i počeo da puca, a zatim i drugi. Bila je to rafalna paljba. Policajac je bio ranjen, video sam krv, ali je i dalje stajao i zatim i on počeo da puca", rekao je očevidac.

Kolege i prijatelji poginulog policajca rekli su da je bio hrabar i da je veoma savesno obavljao svoj posao. Istraga događaja je i dalje u toku, a na licu mesta je istražni sudija Višeg suda u Leskovcu.

U policiji su naveli da su pljačkaši u Leskovcu pre nekoliko dana zakupili stan. Ranije danas je saopšteno da su poginuli Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bijelog Polja, koji su pokušali da opljačkaju zlataru Unca, a njihov treći saučesnik Adnan Š. iz Berana je uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja