Ništa novo: Ubice policajca imali debeli dosije u policiji
Foto: Rts

Kriminalci i dalje šetaju slobodno

Ništa novo: Ubice policajca imali debeli dosije u policiji

Crna Hronika -
Darinko Vušurović, Velibor Lutovac i Adnan Šuntić, koji su danas u Vlasotincu opljačkali zlataru i ubili policajca, pripadali su miljeu osoba sa velikim policijskim dosijeima u Crnoj Gori

PODGORICA - Darinko Vušurović, Velibor Lutovac i Adnan Šuntić, koji su danas u Vlasotincu opljačkali zlataru i ubili policajca, pripadali su miljeu osoba sa velikim policijskim dosijeima u Crnoj Gori. Vušurović, koji je takođe poginuo u pucnjavi u Vlasotincima, kao i uhapšeni Šuntić, rođeni su u Beranama. Stradali Lutovac je rođen u selu Lozne, između Berana i Bijelog Polja.

Iako potiče iz porodice koja važi za izuzetno časnu, Lutovac je prvi od te trojice dobio policijski dosije, kada je pre 10 godina u medicinskoj školi u Beranama pokušao da iz pištolja ubije mladića, ranivši i njega i još jednog đaka. Lutovac, Vušurović i Šuntić bili su prijatelji još iz Berana, gde današnji zločin u Vlasotincima neki osuđuju, a neki pokušavaju da ga objasne uticajem novog "krimi doba".

Vušurović ima najdeblji policijski dosije od svih aktera pucnjave u Vlasotincima, a ima i najdužu zatvorsku kaznu od tri godine zbog šverca droge. Uhapšen je pre četiri godine i prasovnažno osuđen. Čekajući da odleži ostatak te kazne, nakupio je, prema nezvaničnim informacijama, još pet krivičnih prijava, od čega jednu za nanošenje teških telesnih povreda.Policiji je poznat i uhapšeni Šuntić. Njegovo ime se prvi put pojavljuje pre dve godine, kada je bio ranjen u jednom oružanom sukobu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track