Sahranjen policajac Miroslav Stamenković

Laka ti zemlja, neka te anđeli čuvaju

Sahranjen policajac Miroslav Stamenković

Crna Hronika -
Oko moje, hoće majka umeto tebe u grob, naricala je očajna Svetlana nad kovčegom sa telom svog sina Miroslava Stamenkovića koji je stradao u obračunu sa kriminalcima
1 / 4

LESKOVAC - Dao život u borbi s pljačkašima.„Jao, sine moj... Otvorite mi kovčeg da poslednji put zagrlim i poljubim sina...“, jaukao je Zoran Stamenković nad sandukom sa telom svog sina Miroslava (27), policajca PU Leskovac, koji je poginuo u petak u vatrenom obračunu sa kriminalcima iz Crne Gore prilikom pljačke zlatarske radnje.Miroslav je juče u 15 časova sahranjen na Svetoilinskom groblju u Leskovcu. Do večne kuće ispratili su ga Ivica Dačić, premijer i ministar policije, Milorad Veljović, direktor policije, Rodoljub Milović, načelnik UKP MUP Srbije i više od 2.000 kolega, prijatelja i poznanika.Kovčeg s njegovim telom spušten je u raku uz zvuke posmrtnog marša koji je svirao policijski orkestar.- Oko moje... Miko, Miko, tugo moja. Hoće majka umesto tebe u grob. Gde ideš kad si mi obećao unuke. Obećao si devojci veridbu, vidi je kako plače... Što nas ostavi. Osušila se ruka dušmaninu - naricala je i klela očajna majka Svetlana, a onda sa Miroslavljevom sestrom Jelenom pala kraj otvorenog kovčega milujući ga i ljubeći.Neutešna Jelena nije mogla da zaustavi suze za stradalim bratom.- Bio si sve što sam imala... Slomio si mi srce i ono je otišlo s tobom zauvek... A obećao si mi kada mi je prošle godine poginuo muž da ćeš kao ujak brinuti i čuvati moja dva siročeta Anju i Mihajla. Evo i otac i majka te dozivaju da se vratiš, ali tebe nema. Nisi sa mnom, ali znam da me čuješ s neba. Volela sam te, brate, i voleću te dok budem živa. Miroslave, počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju i neka ti je laka crna zemlja - opraštala se Jelena od Miroslava.Uz počasni plotun i preklapanje zastave sa kovčega, koja je predata majci hrabrog policajca, njegove kolege spustile su ga u večnu kuću.Podsetimo, Miroslav je nastradao u petak u Vlasotincu dok je pokušavao da spreči Velibora Lutovca (28), Darinka Vušurovića (28) i Adnana Šun

tića (21) da pobegnu posle pljačke zlatare „Unca“. Miroslavu je, kako se sumnja, Velibor Lutovac ispalio hitac u srce. Iako teško pogođen, hrabri policajac je uzvratio vatru i ubio Lutovca i Vušurovića.

Veljović: Uhapšena još dvojica saučesnikaPolicija je juče uhapsila Miljana Ć. (32) i Zorana S. (29) zbog sumnje da nisu prijavili da se priprema pljačka.- Miljan Ć. je preko svog poznanika Zorana S., državljanina Crne Gore, Veliboru Lutovcu, Adnanu Šuntiću i Darinku Vušuroviću omogućio da u Leskovcu iznajme stan iako je znao da im treba za pripremu razbojništva. Prema našim informacijama, oni su počinili mnoge druge oružane pljačke u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Radi se o klasičnim kriminalcima, spremnim na izvršenje najtežih krivičnih dela - rekao je direktor policije Milorad Veljović, dodajući da je jedan od dvojice saučesnika rođak jednog od ubijenih kriminalaca.

Premijer Ivica Dačić: Ovo je pucanj u državuPremijer Ivica Dačić obećao je da će Miroslavljevu sestru Jelenu zaposliti u Policijskoj upravi u Leskovcu.- Želim da u ime države, u ime ministarstva i policije, izrazim najdublje saučešće porodici poginulog policajca. Moramo da nastavimo borbu protiv kriminala, da naša deca ne bi stradala kao ovo dete. Nastradao je mlad čovek u 27. godini od kriminalaca koji su došli iz druge države. Ovo nije napad na policajca. Policajac je simbol države. Ovo je pucanj u državu - rekao je premijer Dačić i dodao da iz ovog događaja treba izvući pouku da se tako nešto više nikad ne ponovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track