IZA REŠETAKA: Ubici policajca 30 dana pritvora
Foto: Beta

Pljačka u Vlasotincu

IZA REŠETAKA: Ubici policajca 30 dana pritvora

Crna Hronika -
Smrtno ranjeni policajac je uzvratio vatru pištoljem i ubio Darinka Vušurovića i Velibora Lutovca iz Berana, dok je Adnan Šuntić uhapšen

LESKOVAC - Opasni kriminalci iza rešetaka.

Nebojša Stojčić, istražni sudija Višeg suda u Leskovcu, odredio je pritvor do trideset dana Adnanu Šuntiću (21) iz Berana zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu policajca Miroslava Stamenkovića (27).

Podsetimo, Adnan je u petak zajedno s Veliborom Lutovcem (28) i Darinkom Vušurovićem (28) opljačkao zlataru „Unca“ u Nišu. Prilikom bekstva Velimir Lutovac je pucao Stamenkoviću u srce. Teško ranjeni policajac je uzvratio vatru i ubio Lutovca i Vušurovića, a zatim preminuo.- U toku su forenzička ispitivanja koja bi trebalo da pokažu ko je od razbojnika ubio policajca - rekao je istražni sudija.Pritvor do 30 dana određen je i dvojici pomagača u pljački Miljana Đ. i Zorana S.- Oni su im iznajmili stan u Leskovcu i bili logistička podrška prilikom pljačke - kaže sagovornik iz istrage i dodaje da su razbojnici koji su ubili Miroslava deo organizovane kriminalne grupe koja je vršila razbojništva u Srbiji, Crnoj Gori i još nekoliko država bivše Jugoslavije.- Vušurović je bivši bokser koji je bio osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom. Protiv njega je podneto pet krivičnih i 17 prekršajnih prijava - kaže naš sagovornik.Šuntić je poznat po nasilničkom ponašanju. Njega je ranio Marko Zekić iz Berana 4. septembra 2010. godine, kada je u samoodbrani pucao na njegovog brata od strica Jasmina Šuntića (19).- Jedan metak je pogodio Adnana, koji je tada važio za organizatora te kriminalne grupe - dodaje naš izvor.D. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track