Eksplozija plina raznela kuću, nema povređenih

Izbegnuta tragedija u Kraljevu

Eksplozija plina raznela kuću, nema povređenih

Crna Hronika -
Samo čudom niko nije poginuo u eksploziji koja je odjeknula u domu porodice Pajović

KRALJEVO - Nikoljdan slave na ruševini!Niko nije poginuo, a nema ni povređenih, ali kuća porodice Pajović u Boračkom naselju u Kraljevu demolirana je u eksploziji plinske boce koja se dogodila u ponedeljak veče oko 23.30 sati, potvrdila je Kristina Nikolić, portparol kraljevačke policije.Domaćin Zoran Pajović rekao je da se pripremao za proslavu Nikoljdana.- U ponedeljak sam na plinskoj stanici kupio bocu. Prilikom zamene, iz pune boce plin je iznenada počeo nekontrolisano da izlazi. Kako je u blizini bio otvoreni plamen na šporetu, shvatio sam da će doći do eksplozije. U deliću sekunde uspeo sam da istrčim iz prostorije, u kojoj je odmah potom odjeknula detonacija - ispričao je Pajović.U trenutku eksplozije, Zoran je bio na izlaznim vratima kuće, dok su se njegova supruga i ćerka nalazile u drugoj prostoriji.- Polovina kuće nam je uništena! U eksploziji su stradali krov, zidovi i nameštaj, a pošto nemamo gde drugo da odemo, pokušaćemo što pre da saniramo deo kuće koji je manje oštećen - rekao je Zoran.Komšije kažu da su od siline detonacije pomislili da je negde bačena bomba!- Prozori su nam se tresli, a delovi crepa i stakla leteli su preko krovova kuća! Veliki komadi stakla odleteli su i na terasu, po stepenicama. Hvala bogu što su svi živi i zdravi - rekla je komšinica.

Zoranova porodica ostala bez doma
Zoranova porodica ostala bez doma

HronologijaNOVEMBAR 2012. Dvojica mladića povređena u eksploziji plinske boce u Beogradu.MAJ 2011. Šestoro je povređeno u dve odvojene eksplozije plinskih boca u Kruševcu.MART 2011. Nenad Ignjatović (58) iz Jagodine poginuo je u eksploziji plinske boce u Divcima kod Valjeva.

Kako rukovati plinskom bocom♦ bocu uvek treba držati uspravno♦ kada se boca menja, zatvoriti ventil♦ zapaljivost spoja regulatora i boce proveriti isključivo sapunicom ili sprejom za tu namenu♦ u slučaju da boca pušta plin, zavrnuti zaštitnu maticu i izneti bocu na otvoreno♦ kod priključivanja boce koristiti samo originalne zaptivke i creva♦ redovno kontrolisati spojeve (creva, regulator...)♦ ne držati bocu u podrumima, na stepeništima ili blizu otvorenog plamena♦ ne izlagati bocu temperaturi većoj od 40 stepeni♦ u slučaju požara u stanu, bocu iznesite na otvoreno i hladite mlazovima vode

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track