Saslušan funkcioner DS Miloš Simonović

Niška policija juče nastavila istragu u aferi „Vin Džet“

Saslušan funkcioner DS Miloš Simonović

Crna Hronika -
Istraga u aferi „Vin džet“ pokrenuta je krajem oktobra zbog sumnje da su subvencije za letove „Vin džeta“ od Niša do Forlija odobravane nezakonito!

NIŠ - Manjak u kasi!Miloš Simonović, lider niškog DS i bivši gradonačelnik Niša, došao je juče, kao građanin, na informativni razgovor u okviru istrage u vezi s ugovorom koji je 2009. Grad Niš potpisao s italijanskom firmom „Vin džet“. Poziv mu je upućen na zahtev Višeg tužilaštva u Nišu, a posle petnaestominutnog razgovora s inspektorima Simonović je napustio zgradu policije.Istraga u aferi „Vin džet“ pokrenuta je krajem oktobra zbog sumnje da su subvencije za letove „Vin džeta“ od Niša do Forlija odobravane nezakonito!- Niš je s „Vin džetom“ za period od 26. decembra 2009. do 17. decembra 2010. ugovorio sto sedišta po jednom letu za cenu karte od 70 evra i za to odmah, kao depozit, Italijanima platio 229.600 evra. Međutim, od ugovorenih 16.600 karata prodate su samo 4.783 i ostvaren je prihod od 201.088 evra. Bez obzira na to, Italijani su tražili da im se uplate sve pare za 16.600 karata, pa je Niš uplatio preostalih 804.113 evra. Posle sravnjivanja računa utvrđeno je da je „Vin džet“ ostao dužan Gradu 48.322 evra. Ugovor je raskinut, Grad je izmirio svoje obaveze, ali Nišlije su ostale uskraćene za 48.322 evra - rekao je izvor Kurira.(D. I.)

Prijava pre dve godineNa ovu aferu još pre dve godine prijavom tužilaštvu ukazivao je Bojan Avramović, predsednik GO Nove Srbije u Nišu, ali klupko je tek sada počelo da se odmotava. Za razliku između prodatih karata i zakupljenih mesta u avionu, koja su bila prazna, a plaćena iz budžeta, Avramović je optuživao tadašnjeg gradonačelnika Simonovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track