POČELO JE: Saslušanje bez Miškovića
Foto: KURIR

Defile svedoka

POČELO JE: Saslušanje bez Miškovića

Crna Hronika -
Ilija Dražić, dugogodišnji zastupnik vlasnika „Delte“, i još troje svedoka koji su zastupali firme tajkunovog sina tvrdili da je sve rađeno po zakonu

BEOGRAD - Klupko se odmotava!Advokat Ilija Dražić, koji 10 godina radi za vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića, njegova nekadašnja sekretarica, a danas advokat Ana Petković, zatim zastupnik firmi Marka Miškovića Ivan Smiljković, kao i direktor „Mera investa“ Živojin Petrović prvi su saslušani svedoci tužilaštva u istrazi koja se vodi protiv Miroslava i Marka Miškovića, zatim vlasnika „Nibensa“ Mila Đuraškovića i još sedmoro osumnjičenih za mućke prilikom privatizacija teške 30 miliona evra!- Reč je o svedocima koji su bili pravni zastupnici firmi u vlasništvu Marka Miškovića. Oni su potvrdili da je sve rađeno u skladu sa zakonom. Nikakve nepravilnosti u poslovanju oni nisu uočili - izjavio je za Kurir advokat Zoran Ateljević, Đuraškovićev branilac.Kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju, kom nisu prisustvovali ni Miškovići ni Đurašković, svedoci su izjavili i da nisu bili upoznati s pregovorima o prodaji akcija PZP Niš. Interesantno je da je Kurir još pre pet godina pisao o spornim kupovinama preduzeća, u kojima su za račun Miškovića učestvovali upravo Ilija Dražić i Ana Petković!- Ana Petković, koja je u to vreme bila sekretarica, 13. septembra 2007. na aukciji je kupila 70 posto akcija trgovinskog preduzeća „Srbija“ iz Kragujevca, za skoro osam miliona evra. Još tada se sumnjalo da je to bilo za račun Miškovića - podseća izvor Kurira.

Vlasnik Delte nije želeo da prisustvuje saslušanju svedoka
Vlasnik Delte nije želeo da prisustvuje saslušanju svedoka

Ko je Ilija DražićIlija Dražić jedan je od autora Zakona o koncesiji. Bio je pravni zastupnik firme „Alpina“, jednog od koncesionara za autoput Horgoš-Požega. Osim toga, bio je i savetnik u Ministarstvu za ekonomske odnose s inostranstvom, a Vlada Srbije svojevremeno ga je angažovala kao konsultanta. Na sajtu Alfa banke Dražić je naveden kao član Upravnog odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja