Rumun pokušao pljačku menjačnice

Kragujevac

Rumun pokušao pljačku menjačnice

Crna Hronika -
Osumnjičeni Jonu L. izjavio je policiji da se na pljačku odlučio jer je u jednoj od kockarnica u Kragujevcu izgubio veću sumu novca, namenjenog za smeštaj i ishranu radnika, u kompaniji ''Fijat''

BEOGRAD - Kragujevačka kriminalistička policija odredila je meru zadržavanja do 48 sati, Jonu L. (27), državljaninu Rumunije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Postoje osnovi sumnje da je Jon L, u subotu uveče u centru Kragujevca, pokušao da izvrši razbojništvo u menjačnici ''EURO A''.

On je u menjačnicu dolazio i u prepodnevnim satima da bi se sa zaposlenima dogovorio o razmeni novca u iznosu od 10.000 evra i rečeno mu je da sa novcem i putnom ispravom dođe posle podne, navedeno je u saopštenju.

Jon L. se, prema dogovoru, pojavio u večernjim satima i kada je radnik menjačnice izašao iz šalterske prostorije, državljanin Rumunije je krenuo prema njemu i rukom se uhvatio za pištolj koji je nosio za pojasom.

Radnik ga je tada uhvatio za ruke, oduzeo mu pištolj (ispostavilo se da je plastičan) i zadržao ga do dolaska policije.

Jon L. kod sebe nije imao novac koji je dogovarao da razmeni, a prema njegovoj izjavi, na izvršenje krivičnog dela navodno se odlučio, jer je u jednoj od kockarnica u Kragujevcu izgubio veću sumu novca, namenjenog za smeštaj i ishranu radnika, angažovanih na poslovima u kompaniji ''Fijat''.

Jon L. će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu, piše u saopštenju policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track