Od prodaje Kostića “dobri” 550.000 evra

Akcija Komšija

Od prodaje Kostića “dobri” 550.000 evra

Crna Hronika -
Osumnjičeni Zoran P. je sa FK "Groningenom" na ime provizije povodom transfera zaključio ugovor od 550.000 evra, što je mnogo veća provizija od uobičajene koje se kreću u visini od 10 odsto od visine transfera

BEOGRAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetili fudbalski klub "Radnički" za 550.000 evra.U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, u saradnji sa kragujevačkim Višim javnim tužilaštvom, slobode su lišeni potpredsednik FK "Radnički" Nebojša V. (55), generalni sekretar FK "Radnički" Darko S. (38) i FIFA agent Zoran P. (50).

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoje osnovi sumnje da je Nebojša V. od marta do sredine aprila ove godine sa FIFA agentom Zoranom P. dogovorio da se izvrši transfer igrača Filipa Kostića iz FK "Radnički 1923" u holandski FK "Groningen".

Nebojša V. je generalnom sekretaru FK "Radnički 1923" Darku S. naložio da Zoranu P, bez ovlašćenja Upravnog odbora i odluke Izvršnog odbora kluba, što je predviđeno Statutom, izda potvrdu o angažovanju u posredovanju pri tom transferu.

Na osnovu te potvrde, Zoran P. je postigao dogovor sa predstvanicima FK "Groningen" o transferu Filpa Kostića za 1.250.000 evra, što je realizovano 10. aprila 2012. godine zaključenjem ugovora između FK "Radničkog 1923" i "Groningena".

FK "Radnički 1923" je sa FK "Groningen" zaključio ugovor o transferu za 700.000 evra, a on je retroaktivno, istog dana, odobren na sednici Upravnog odbora kluba.

Osumnjičeni Zoran P. je sa FK "Groningenom" na ime provizije povodom transfera zaključio ugovor od 550.000 evra, što je mnogo veća provizija od uobičajene koje se kreću u visini od 10 odsto od visine transfera.Na taj način FK "Radnički 1923" je oštećen za 550.000 evra, kolika je protivpravna imovinska korist koja je pribavljena FIFA agentu Zoranu P..

Da podsetimo MUP Srbije u paralenoj akciji pod nazivom "Komšija", priveo je potpredsednik FK "Radnički 1923" i potpredsednik stranke "Zajedno za Šumadiju" Nebojša Vasiljević, generalni sekretar ovog kluba Darko Stojanović i agenta sa FIFA licencom Zoran Pavlović.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili FK Radnički za oko 500.000 evra, kolika je protivpravna imovinska korist Pavlovića.

Nebojši Vasiljeviću, Darku Stojanoviću, Zoranu Pavloviću i Zlatku Miliću određena je mera zadržavanje do 48 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track