CIMERI: Kristijan i Đurašković zajedno u ćeliji

Zatvorsko druženje u 10 kvadrata

CIMERI: Kristijan i Đurašković zajedno u ćeliji

Crna Hronika -
Golubović, koji se tereti da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom, dobro se slaže s novim cimerom, saznaje Kurir

BEOGRAD - Poznanstvo iza rešetaka.Aleksandar Kristijan Golubović (43), koji je skoro tri godine u pritvoru, nedavno je u ćeliji Specijalnog suda u Beogradu dobio novog cimera, vlasnika „Nibens grupe“ Mila Đuraškovića, saznaje Kurir! Prema nezvaničnim informacijama, sobu od deset kvadrata s njima deli još jedan osumnjičeni za privredni kriminal, manje poznat javnosti.- Zasad nema nikakvih problema među cimerima - kaže izvor Kurira.Golubović je, podsetimo, u pritvoru od 16. januara 2010. godine, dok je Đurašković uhapšen 12. decembra, zbog sumnje da je s Miroslavom Miškovićem, vlasnikom „Delta holdinga“, učestvovao u zloupotrebama u privatizaciji.Inače, Kristijan Golubović, kome se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je od početka avgusta 2009. do januara 2010. godine švercovala heroin na relaciji Novi Pazar - Beograd, juče je na nekoliko sati napustio ćeliju, jer je doveden u Viši sud da nastavi iznošenje svoje odbrane. Osim što je negirao da je trgovao drogom, objasnio je kako je tokom boravka na slobodi zarađivao za život.- Bavio sam se prodajom „hot-dogova“ s pokretnih kolica ispred Kalemegdana i zoološkog vrta u Beogradu - rekao je Golubović, tvrdeći da nije prodavao heroin i da za to ne postoji nijedan dokaz, niti njegov DNK.- Ali, čak i da me oslobodite, do kraja života nosiću beleg da sam narko-diler, a to nije tačno, ja sam poznat kao veliki borac protiv droge. Protivnik sam svakog poroka, pa čak i ispijanja kafe, zbog kofeina - tvrdio je Golubović i dodao da se bavio drugim biznisom, zbog čega su mu povremeno iz Novog Pazara stizali paketi s majicama i ćevapima.

Ljut na KurirKristijan Golubović napao je Kurir, koji je 21. decembra pisao o tome da on planira beg.- Satanizacija mene u tom nazovi časopisu traje već godinama. Pokazao sam obezbeđenju kako ja bežim bez najave - rekao je Kristijan.

Žalim što sam bio dobrotvorKristijan Golubović rekao je da se najviše kaje što je „iz dobročinstva tog 16. januara 2010. otišao ispred Crkve Svetog Marka“, gde je i uhapšen.- Otišao sam iz dobročinstva, da za Ferata Skenderovskog odnesem neke papire i pare za advokata, i onda se desilo to što se desilo - pokušao je da objasni Golubović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track