Naprednjak piroman!

Rasvetljena serija požara u Vranju

Naprednjak piroman!

Crna Hronika -
Hapšenjem Miloša Mladenovića (25), odbornika Srpske napredne stranke, još jednom potvrđeno da nema nedodirljivih

VRANJE - Dolijali!Miloš Mladenović (25), odbornik SNS u Skupštini Vranja, uhapšen je juče s još petoricom saučesnika zbog sumnje da je učestvovao u seriji paljenja automobila, lokala i kuća u Vranju! Uz njega su, zbog istog dela, privedeni su i kik-bokser Miloš P. (23), zatim Miloš A. (22), Miloš C. (23), Božidar S. (26) i Dejan N. (33), za koga se sumnja da je vlasnik nekoliko legalnih i nelegalnih kladionica u Bujanovcu i Preševu.- Oni su osumnjičeni da su od 2009. zapalili više automobila, kuća i poslovnih objekata, a identifikovani su preko DNK tragova nađenih na mestu paljevine. Protiv njih je podneta krivična prijava zbog udruživanja radi činjenja krivičnog dela, izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja oružja. Hapšenjem Mladenovića, koji je član SNS, još jednom je svima jasno stavljeno do znanja da u Srbiji nema nedodirljivih - navodi sagovornik Kurira iz MUP Srbije.Odbornik Mladenović prvi put je doveden u vezu s paljenjem automobila pre mesec dana, kada je 11. novembra izgoreo „pežo“ Branimira Stojančića, sekretara SPS i gradskog većnika. Mladenović je tada priveden, ali ga je tužilaštvo pustilo na slobodu zbog, kako je objašnjeno, nedostatka dokaza.- Dva dana posle paljenja Stojančićevog automobila izgoreo je i „mercedes E 200“ biznismena Slađana Bogatinovića, vlasnika autotransportnog preduzeća „Pogled“ - kažu u policiji.Sumnja se da je ova grupa ima veze i s požarom koji je 2. jula podmetnut u diskoteci „Paladijum“, a kada je potpuno izgorelo gradsko pozorište „Bora Stanković“, koje je od diskoteke delio jedan zid.Protiv Miloša Mladenovića podneta je krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja zato što je maja ove godine na dan drugog kruga izbora gurnuo na zemlju Gorana Stefanovića, šefa DS u Vranju koji je pokušao da zaštiti Mikija Krstića, kojeg je Mladenović udario i pokušao da mu otme vozilo. Mladenović tada nije uhapšen, ali je protiv njega podneta krivična prijava.

Na meti bio i auto socijaliste Stojančića
Na meti bio i auto socijaliste Stojančića

Povezivani i sa KekomNeki od pripadnika uhapšene grupe povezivani su i s kriminalnim klanom Dejana Stojanovića Keke. Neki od njih navodno su ogranak tog klana, koji je u Vranju veoma jak. U policiji, međutim, nisu potvrdili te sumnje.- Zasad nismo našli dokaze koji to potvrđuju - kaže naš izvor iz policije.

Zapalio svoju kućuOsim hapšenja šestočlane grupe, policija je juče privela i Velimira V. (30) zbog sumnje da je zapalio svoju kuću da bi dobio novac od osiguranja!- U prvom trenutku mislilo se da je to bio običan požar, ali smo kasnije utvrdili da je Velimir V. sam podmetnuo vatru - navodi naš izvor iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track