MULJANJE U RBV: Hapse Đilasovog najbližeg saradnika!

Novo hapšenje na vidiku

MULJANJE U RBV: Hapse Đilasovog najbližeg saradnika!

Crna Hronika -
Prvi čovek Izvršnog odbora DS Dušan Elezović mogao bi već u januaru da bude pozvan na saslušanje zbog malverzacija s kreditima Razvojne banke Vojvodine

BEOGRAD - Mutio s Razvojnom bankom Vojvodine.Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, mogao bi da se nađe na meti policije zbog poslovanja Razvojne banke Vojvodine (RBV), saznaje Kurir. Naš izvor tvrdi da bi Elezović, koji je desna ruka Dragana Đilasa, mogao da bude pozvan na saslušanje u MUP tokom januara jer se i on dovodi u vezu s dodelom sumnjivih kredita zbog kojih banka ima milionsku štetu.- Sumnja se da je Elezović koristio svoj uticaj i veze da bi određenim firmama osigurao dobijanje milionskih kredita od Razvojne banke Vojvodine za koje nisu postojale garancije da će biti vraćeni, dok je pitanje da li su neki uopšte naplativi. Takav je slučaj s jednim kreditom koji je dobio vlasnik hotela jer je hotel na koji je upisana hipoteka za kredit RBV već bio pod hipotekom. To znači da RBV može da ostane i bez para i bez hotela - kaže naš sagovornik i dodaje da će se u sklopu nove istrage proveriti kako je DS dobio kredit od ove državne banke.- Elezović je bio zadužen za kampanju i sumnja se da je on uticao da RBV odobri kredit njegovoj stranci uoči izbora! I ne samo to, već je 11. decembra UO RBV odobrio DS da rok za vraćanje tog kredita bude produžen sa šest na 42 meseca, uz mesečnu kamatu od 1,4 odsto! Garancija za kredit je rešenje o administrativnoj zabrani na stranački račun - objašnjava naš izvor iz MUP.

Aleksandar Vučić: Prvi rezultati u januaruDa će uskoro biti hapšenja zbog mahinacija u RBV, potvrdio je i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da u januaru očekuje prve rezultate u slučajevima Razvojne banke Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja.- Sva 24 predmeta na kojima se radi u okviru borbe protiv korupcije trebalo bi da budu završena do septembra sledeće godine, a ozbiljne rezultate očekujem do kraja januara - rekao je on.

Pajtić pobesneoZbog Elezovićevih kredita, kako Kurir nezvanično saznaje, pobesneo je Bojan Pajtić, zamenik predsednika Demokratske stranke i predsednik Vlade Vojvodine.- On je po dobijanju takvih informacija zatražio da se odmah istraži uloga Elezovića u poslovanju RVB, pa će nakon toga i on reći svoje - tvrdi naš izvor iz DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track