Najnovije vesti

Hrvatska vraća 51 ilegalnog imigranta u Srbiju i BiH

Hrvatska vraća 51 ilegalnog imigranta u Srbiju i BiH

Crna Hronika
Hrvatska policija otkrila je u prethodna četiri dana 51 stranca, među kojima najviše državljana Avganistana, u nezakonitom prelasku granice, a protiv njih će biti pokrenut postupak readmisije u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatska policija otkrila je u prethodna četiri dana 51 stranca, među kojima najviše državljana Avganistana, u nezakonitom prelasku granice, a protiv njih će biti pokrenut postupak readmisije u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Pripadnici vukovarsko-sremske policijske uprave tokom proteklog vikenda, odnosno od 28. do 31. decembra na području Bajakova, Županje, Tovarnika i Vrbanje zatekli su 51 stranca u nezakonitom prelazu državne granice.

Kako je saopšteno iz vukovarsko-sremske policijske uprave, uhapšen je 21 državljanin Avganistana, 11 državljana Sirije, pet državljana Malija, četvorica Eritrejaca, po dvojica državljana Somalije, Burkine Faso, Libije i Sudana i po jedan državljanin Gvineje i Senegala.

Nakon kriminalističke istrage doneće se rešenje o njihovu proterivanju iz Hrvatske, zabraniće im se ulazak i boravak u Hrvatskoj i pokrenuti postupak readmisije u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku, navodi se u saopštenju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...