KRIV ALKOHOL: Oskudni podaci o napadaču

Sedmoro izbo nožem

KRIV ALKOHOL: Oskudni podaci o napadaču

Crna Hronika -
U poslednjim minutima stare godine, na vrhu Francuske ulice kod Narodnog pozorišta u Beogradu, nožem je povređeno pet državljana Srbije i dva Tunišanina. Uprava kriminalističke policije zamera organizatorima dočeka jer nisu ispunili potrebne bezbednosne standarde

BEOGRAD- Od sedmoro povređenih u noćašnjem incidentu na Trgu Republike, petoro njih je operisano, rečeno je danas u Urgentnom centru. U policiji navode da potragu za napadačem otežava to što od očevidaca i žrtava nisu dobili potrebne informacije, jer su bili pijani.

Svi operisani su van životne opasnosti, rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar i naveo da je troje pacijenata operisano na opštoj, a dvoje na vaskularnoj hirurgiji.

Vlastimir Vulekić iz Uprave kriminalističke policije rekao je da je uzrok nastanka ovako teškog incidenta ad hok prepirka oko potpuno beznačajne stvari.

Nije teško zaključiti da su alkohol i narkotici ta dodatna snaga koja od poslednjih kukavica napravi siledžije, rekao je Vulekić i naveo da je rasvetljavanje prioritet.

Uprava kriminalističke policije zamera organizatorima dočeka jer nisu ispunili potrebne bezbednosne standarde.

Podsetimo, kod Narodnog pozorišta u Beogradu, nožem povređeno sedmoro, od koji tri teže. Među povređenima i dvoje Tunišana. Pojačane snage MUP-a intenzivno tragaju za napadačem.U poslednjim minutima stare godine, na vrhu Francuske ulice kod Narodnog pozorišta u Beogradu, nožem je povređeno sedam osoba. Policijske kamere su snimile incident.Među povređenima su i dvojica državljana Tunisa i petorica državljana Srbije, izjavio je šef smene u komandno-operativnom centru policijske uprave za grad Beograd Goran Stamenković.U Urgentni centar je primljeno sedam osoba sa ubodnim ranama, od kojih je troje sa težim povredama odmah prebačeno u operacionu salu, rekao je za direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.Tunišani su zadobili ubodne rane u stomak i leđa, a svi povređeni su muškarci i hirurški su zbrinuti.Premijer Ivica Dačić rekao je da policija intenzivno traga za napadačem i da će on vrlo brzo biti uhapšen. Ukoliko se izuzme ovaj incident, novogodišnja noć je protekla mirno, rekao je Dačić.Na kućno lečenje pušten je Dario Popović, koji je zadobio lakšu telesnu povredu - ubodnu ranu u butinu, dok su ostali zadržani na bolničkom lečenju, rekao je Stamenković.Goran Stamenković iz beogradske policije je rekao da, prema podacima kojima raspolaže, niko nije životno ugrožen, a da su ubodne rane u stomak zadobili D.Veselinović, L. Ilić i Đ. Kolarević.Pojačane snage MUP-a intenzivno tragaju za napadačem, rekao je šef smene u komandno-operativnom centru policijske uprave za grad Beograd Goran Stamenković."Od dve žrtve dobili smo opis lica koje je izbolo nožem posetioce, ali gužva na organizovanom dočeku usporava potragu", dodao je Stamenković.Prema rečima Stamenkovića, napadač "nije išao okolo i vitlao nožem", već da je ubadao prolaznike na koje je naišao, a da to drugi učesnici u novogodišnjem slavlju nisu ni primetili. Informacije o incidentu policija je dobila iz Hitne pomoći i Urgentnog centra.Pored toga, dogodilo se još nekoliko tuča po gradu, ali one nisu bile sa težim posledicama i, kako je naglasio Goran Stamenković, da se nije dogovio incident kod Narodnog pozoprišta, novogodišnja noć bi prošla idealno.U toku noći u Beogradu se dogodilo i nekoliko saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba teže povređena. U Dunavskoj ulici na Dorćolu prevrnuo se automobil a morali su da intervenišu i vatrogasciKako je RTS-u rečeno u Urgentnom Centru najveći broj intervencija imali su zbog posledica opijanja alkoholom u toku novogodišnje noći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track