Odbeglog robijaša iz Zabele oslobodili na Kosovu

Jel to pravda

Odbeglog robijaša iz Zabele oslobodili na Kosovu

Crna Hronika -
Lomigora se nalazio na izdržavanju kazne za više krivičnih dela, među kojima i teško ubistvo počinjeno prilikom razbojništva u Kruševcu aprila 2002. godine, a iste godine u julu u Zubinom Potoku ga je uhapsila policija UNMIK-a zbog krijumčarenja marihuane

ZUBIN POTOK - Kosovska policija oslobodila je odbeglog robijaša iz zatvora "Zabela" kod Požarevca, koji je prethodno uhapšen u Zubinom Potoku na severu Kosova, potvrđeno je iz više izvora u kosovskoj policiji.

Kako su rekli izvori u kosovskoj policiji, odbegli robijaš, nakon što ga je pogranična policija privela u Prištinu, pušten je zbog činjenice da ima kosovsko državljanstvo i što se protiv njega na Kosovu ne vodi postupak.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je ranije da je jutros u osam sati u Zubinom Potoku lokalna policija uhapsila tu osobu i predala je "odeljenju pogranične policije u Prištini na dalju proceduru".

RTS je javio da se radi o Srđanu Lomigori, koji je u decembru prošle godine pobegao iz zatvora "Zabela" gde je sa još trojicom zatvorenika bio osumnjičen za krađu stvari na poljoprivrednom dobru.

Lomigora se nalazio na izdržavanju kazne za više krivičnih dela, među kojima i teško ubistvo počinjeno prilikom razbojništva u Kruševcu aprila 2002. godine, a iste godine u julu u Zubinom Potoku ga je uhapsila policija UNMIK-a zbog krijumčarenja marihuane, nakon čega je bio izručen pravosudnim organima Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja