Oslobođeni: Nisu znali da se sprema pljačka zlatare u Vlasotincu
Foto: Beta

Oslobođeni: Nisu znali da se sprema pljačka zlatare u Vlasotincu

Crna Hronika -
Milan Đalović i Zoran Spasojević iz Kragujevca oslobođeni optužbe jer nije bilo dokaza da su znali da će trojica pljačkaša iz Berana izvršiti krivično delo u kojem je ubijen policajac Miroslav Stamenković

LESKOVAC - Osnovni sud u Leskovcu oslobodio je optužbe dvojicu Kragujevčana osumnjičenih da nisu prijavili pripremu pljačke zlatare u Vlasotincu, tokom koje je ubijen policajac Miroslav Stamenković, izjavio je danas sudija tog suda Dejan Stamenković.

Sudija je rekao da su Milan Đalović i Zoran Spasojević iz Kragujevca oslobođeni optužbe, jer nije bilo dokaza da su znali da će trojica pljačkaša iz Berana izvršiti krivično delo.

Kragujevčani su uhapšeni 15. decembra 2012. godine zbog sumnje da su izvršili krivično delo neprijavljivanje i pripremanje krvičnog dela. Slučaj je poveren istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, a nešto kasnije je predat istražnom sudiji Osnovnog suda.

"Oslobađajuću presudu sam doneo prekjuče, pošto nije bilo dokaza da su znali da se priprema krivično delo i pošto je tročlano sudsko veće, na predlog tužioca Osnovnog suda, ukinulo pritvor", kazao je Stamenković.

Milan Đalović je na sudu dokazao da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio u Austriji, a Zoran Stamenković je priznao da je trojici pljačkaša pomogao da 9. decembra 2012. iznajme stan u Leskovcu, pošto mu je rečeno da će Beranci u tom gradu obavljati poslove moleraja.

Policajac Miroslav Stamenković je poginuo 14. decembra 2012. godine u sukobu s pljačkašima zlatare "Unca" u Leskovcu i tom prilikom su ubijena dva od tri razbojnika. Jedan od preživelih Beranaca Andan Šuntić je u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track