Ponavlja se suđenje Milovanu Bojiću
Foto: BETA

Ponavlja se suđenje Milovanu Bojiću

Crna Hronika -
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu od deset meseci zatvora bivšem direktoru klinike "Dedinje" Milovanu Bojiću i naložio novo suđenje zbog povreda krivičnog postupka

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu od deset meseci zatvora protiv nekadašnjeg direktora klinike "Dedinje" Milovana Bojića za zloupotrebu službenog položaja i naložio ponovno suđenje.

Sud je na svom sajtu saopštio da je presudu ukinuo zbog "bitnih povreda odredaba krivičnog postupka". Viši sud u Beogradu je 28. marta prošle godine osudio Bojića na deset meseci zatvora, jer je 1995. godine službama Instituta Dedinje naložio da devize koje su naplaćene od stranih državljana za pružene zdravstvene usluge ne uplaćuju na devizne račune Instituta već je iz devizne blagajne od iznosa od 261.950 nemačkih maraka izvršena isplata deviznog novca pribavivši imovinsku korist fizičkim licima. Bojić je prvostepeno bio osuđen i zbog toga što je 2000. godine zaključio ugovor o isplati milion dinara zavodima za lečenje tiroidne žlezde "Zlatibor", iako nije za to bio ovlašćen. Apelacioni sud je, međutim, utvrdio da prvostepeni sud ne daje jasan i precizan odgovor na pitanje kakvo je svojstvo imao Milovan Bojić prilikom preduzimanja radnji za koje je oglašen krivim, odnosno da li je imao svojstvo odgovornog ili službenog lica. Milovan Bojić je i nekadašnji visoki funkcioner Jugoslovenske levice (JUL), a do 2000. godine bio je ministar zdravlja, kao i potpredsednik Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track