Ukradeno 12,5 tona đubriva sa ukrajinske barže
Foto: Beta

Smederevo

Ukradeno 12,5 tona đubriva sa ukrajinske barže

Crna Hronika -
Kradljivci su specijalno napravljenim čamcem, u više navrata, sa barže odnosili džakove od po 50 kg

BEOGRAD - Smederevska policija saopštila je danas da je uhapsila jednu osobu a traga za još dve zbog sumnje da su sa ukrajinske barže na Dunavu ukrali 12,5 tona đubriva.

Posada ukrajinskog broda "Farkom" prijavila je da je jedna od barži usidrenih na Dunavu kod smederevske tvrđave obijena i da je sa nje ukradena veća količina veštačkog đubriva, u džakovima od po 50 kilograma, vlasništvo ruske firme "Kujbišev azot".

Pripadnici smederevske policije identifikovali su izvršioce teške krađe, koji su specijalno napravljenim čamcem, u više navrata, sa barže ukrali đubrivo, navodi se u saopštenju.

Deo ukradene robe sakrili su na smederevskoj adi, a deo - oko 100 džakova utovarili u kamion i za 250.000 dinara prodali vlasniku jedne poljoprivredne apoteke u okolini Smederevske Palanke, koji je deo đubriva dalje preprodao u okolini Mladenovca, a deo zadržao za sebe.

Policijski službenici su na ovim lokacijama našli i oduzeli 250 džakova đubriva ukupne težine 12,5 tona, navodi se u saopštenju.U akciji je uhapšen jedan član ove grupe, dok policija nastavlja potragu za Zvezdanom Topalovićem (37) i Dejanom Ristićem (35), koji su u bekstvu.

Policijska uprava u Smederevu moli građane da, ukoliko primete osumnjičene, pozovu najbližu policijsku stanicu na broj telefona 192.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja