Novosađanin budžet Srbije štetio za 50 miliona dinara

Novi Pazar

Novosađanin budžet Srbije štetio za 50 miliona dinara

Crna Hronika -
Policija teret Novosađanin preko lažnih papira omogućio da mu iz budžeta Srbije bude isplaćeno iz podsticajnih sredstava 50.157.646 dinara koja pripadaju poljoprivrednim proizvođačima, od kojih je navodno otkupio tovnu junad

NOVI PAZAR - Službenici Policijske uprave u Novom Pazaru uhapsili su i odredili meru zadržavanja do 48 časova Milanu B. (63) iz Novog Sada, zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Pazaru.Osumnjičeni je u periodu od 2010. do 2012. godine u svojstvu direktora Opšte zemljoradničke zadruge BIGS iz Novog Sada sačinjavao lažnu dokumentaciju, prikazujući da je u navedenom periodu izvršio otkup tovne junadi na teritoriji Republike Srbije u iznosu od 1.003.152.920 dinara i istu isporučio kupcima na teritoriji AP KiM.

Na bazi tako falsifikovane dokumentacije iz budžeta Republke Srbije uplaćeno je Opštoj zemljoradničkoj zadruzi "BIGS" 50.157.646 dinara, a na ime podsticajnih sredstava koja pripadaju poljoprivrednim proizvođačima, od kojih je navodno otkupio tovnu junad.

Na taj način je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 50.157.646 dinara, a za isti iznos oštetio budžet Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track