PRIZNALI: Albanski teroristi minirali Tačijeve automobile

Odgovorni za tri eksplozije

PRIZNALI: Albanski teroristi minirali Tačijeve automobile

Crna Hronika -
"Nezadovoljni" su priznali da su u četvrtak uveče u 23.45 sati zapalili tri vladina vozila. Cilj napada nije bio neko od ministara, već sama Vlada Kosova, zato su i napadnuta njena vozila",

PRIŠTINA - Do sada nepoznata organizacija "Të pakënaqurit" - "Nezadovoljni" preuzela je odgovornost za tri eksplozije u Prištini koje su se dogodile u četvrtak uveče u naseljima Ulpijana, Sunčev breg i Laplje džamije, a u kojima su uništena tri automobila Vlade Kosova

U saopštenju, koje je dostavljeno medijima, "Nezadovoljni" su naveli da su u četvrtak uveče u 23.45 sati zapalili tri vladina vozila.

"Cilj napada nije bio neko od ministara, već sama Vlada Kosova, zato su i napadnuta njena vozila", navodi se su saopštenju.

Ova organizacija navodi da je "poruka napada napisana na zidu Ministarstva kulture", a koja glasi:

"Izdajice iz Vlade spremaju se da daju sever, a mi smo ogorčeni na to", dodaje se u saopštenju koje je napisano "narodnim" jezikom.

Ova organizacija na zidu Ministarstva kulture Kosova napisala je i "Izdajicama je metak obavezan" i potpisala je sa "Avni Rustemi".

Avni Rustemi je u albanskoj istoriji poznat po tome što je 1920., na Mirovnoj Konferenciji u Parizu, ubio glavnog albanskog pregovorača Esada Pasu Toptanija, koga Albanci smatraju najvećim izdajnikom svog naroda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track