Borbe pasa organizovali u domu kulture

Zlostavljanje životinja

Borbe pasa organizovali u domu kulture

Crna Hronika -
Nakon pronalaska povređenih životinja i improvizanog ringa, policija je podnela krivične prijave protiv četvorice osumnjičenih

BUJANOVAC - Policija u Bujanovcu podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv četiri osobe zbog sumnje da su u zapuštenom domu kulture u selu Krševica u opštini Bujanovac organizovali borbe četiri psa rase "pit bul", saopštila je policija.

U domu kulture policija je pronašla tri psa sa povredama, improvizovani ring za borbu pasa, oprema za držanje, merenje i vezivanje životinja i tragovi krvi.

Pronađene pse oduzela je Republička veterinarska inspekcija i oni su smešteni u azilu za pse Veterinarske stanice Bujanovac u selu Klenike.

Zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podnete su protiv Gorana T.(34) i Dejana A.(28) iz Bujanovca, Nemanje M.(21) iz sela Klinovac i Saše J.(27) iz Vrnjačke Banje.

Sumnja se da su oni, 15. januara ove godine, u selu Krševica u zapuštenom domu kulture organizovali borbu pasa, od kojih su dva psa vlasništvo Gorana T. i po jedan pas u vlasništvu Saše J. i Nemanje M. Svi psi su u borbama zadobili povrede.

Po ovlašćenju istražnog sudije Osnovnog suda u Vranju uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Bujanovac, a uviđaju su prisustvovali Republički veterinarski inspektori i veterinari veterinarske stanice Bujanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track