SLUČAJ KONTRAST: Suočeni optuženi Ganić i Stanišić
Foto: KURIR

Nastavak suđenja

SLUČAJ KONTRAST: Suočeni optuženi Ganić i Stanišić

Crna Hronika -
Pred Višim sudom u Novom Sadu danas bi trebalo da se izjasne zakupac "Kontrasta" Dejan Ratković i električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga

NOVI SAD - Suočavanjem optuženih Alojza Ganića i Slaviše Stanišića nastavljano je suđenje optuženima za tragični požar koji se dogodio 1. aprila prošle godine u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu, u kome je život izgubilo šest mladih ljudi. Za tragediju u "Kontrastu" optuženi su vlasnik objekta Alojz Ganić (69), zakupci diskoteke Slaviša Stanišić (47) i Dejan Ratković (37) i električar angažovan na održavanju elektroinstalacija u "Kontrastu" Miroslav Papuga (51).

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas bi trebalo da se izjasne Ratković i Papuga.

Poziv za današnje suđenje su dobili i brojni svedoci, kojih u sudnici ima više od 30.

Iako je danas, prema najavama suda, trebalo da bude saslušanje oštećenih i svedoka, ono je odloženo za 7. februar 2013. godine, a danas će biti saslušavani samo okrivljeni.

U požaru u diskoteci "Kontrast" su 1. aprila 2012. godine poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde. Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track