HEROIN U ŠKOLI: Profesor diler ostaje u pritvoru

Uhvaćen na delu

HEROIN U ŠKOLI: Profesor diler ostaje u pritvoru

Crna Hronika -
Kod osumnjičenih su prilikom pretresa vozila (vlasništvo Filipa P.), u tapacirungu krovne konstrukcije pronašli 20 paketića heroina težine oko 56 grama

BEOGRAD - Nastavniku Radomiru M. koji je uhapšen zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, prema informacijama iz policije, određen je pritvor do 30 dana, rekao je načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

Ukoliko se dokaže da je nastavnik fizičkog u Devetoj beogradskoj gimnaziji "Mihailo Petrović -Alas" izvršio ovo krivično delo dobiće otkaz u školi, rekao je Tmušić i naveo da će istraga i postupak razjasiti sve detalje ovog slučaja.

Nastavnik je, prema saopštenju MUP-a, uhapšen sa još jednom osobom u Novom Beogradu, u ulici Goce Delčeva 42, preko puta Devete beogradske gimnazije, u kojoj je zaposlen.

Istraga će, kako je rekao Tmušić, pokazati da li je nastavnik eventualno prodavao drogu učenicima.

Nastavnik je uhapšen pre dva, tri dana, nakon čega mu je škola odredila meru udaljenja sa radnog mesta.

U saopštenju policije navodi se da je Radomir M. jedan deo droge zadržavao i koristio za lične potrebe, a Tmušić ističe da direktor škole, u slučaju sumnje, ima pravo i obavezu da zaposlenog uputi na proveru zdravstvene sposobnosti

Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd lišili su slobode Filipa P. (37) i Radomira M. (59) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je ranije danas MUP Srbije.

Kod osumnjičenih su prilikom pretresa vozila (vlasništvo Filipa P.), u tapacirungu krovne konstrukcije pronašli 20 paketića heroina težine oko 56 grama.

Oni su lišeni slobode u trenutku primopredaje, o čemu je odmah obavešten dežurni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Radomir M. duži vremenski period kupovao heroin od Filipa P. i prodavao dalje krajnjim korisnicima, dok je jedan deo zadržavao i koristio za lične potrebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track