HAG: General Ojdanić i tužilaštvo povukli žalbe

Tribunal

HAG: General Ojdanić i tužilaštvo povukli žalbe

Crna Hronika -
Kao razlog povlačenja žalbe Ojdanić je naveo dam u se zdravlje u pritvoru pogoršalo, da prihvata nalaze iz presude i dam u preostaje samo da odsluži kaznu od 15 godina

HAG - General Dragoljub Ojdanić povukao je žalbu da presudu kojom je proglašen krivim za deportaciju i prisilno premeštanje kao zločin protiv čovečnosti i osuđen na 15 godina zatvora, saopšteno je danas u Haškom tribunalu.

General Ojdanić je potvrdio da je "upoznat sa svim pravnim posledicama ove oduke, uključujući činjenicu da nakon povlačenja žalbe ne postoji pravna mogućnost da se presuda ponovo razmatra ili ukine ili preinači u njegovu korist".

"U potpunosti prihvatam nalaze iz presude. Sve što mi preostaje je da odslužim svoju kaznu. Uskoro ću napuniti 72 godine i zdravlje mi se tokom boravka u pritvoru pogoršalo", naveo je Ojdanić.

On je izrazio "iskreno žaljenje svima koji su patili zbog ishoda ponašanja za koje je osuđen".

General Ojdanić je bio načelnik Glavnog štaba nekadašnje Vojske Jugoslavije (VJ) i ministar odbrane Savezne Republike Jugoslavije.

Sudilo mu se zajedno sa bivšim predsednikom Srbije Milanom Milutinovićem, koji je oslobođen svih optužbi i bivšim srpskim premijerom Nikolom Šainovićem, kao i sa generalima VJ Nebojšom Pavkovićem i Vlastimirom Lazarevićem, i policijskim generalom Sretenom Lukićem, za zločine nad albanskim civilima na Kosovu počinjene u prvoj polovini 1999.

Žalbeni postupak u ovom predmetu ranije je najavljen za sredinu marta ove godine.

Tužilaštvo je danas takođe povuklo svoju žalbu u vezi s generalom Ojadinićem, saopšteno je u tribunalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track