Saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje za Bajrakli džamiju

Pravosuđe

Saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje za Bajrakli džamiju

Crna Hronika -
Osim iskaza svedoka bilo je predviđenjeno i prikazivanje video snimka o paljenju Barakli džamije, ali je to odloženo za 4 mart zbo izostanka advokata Miloša Radisavljevića Kimija

BEOGRAD - Iskazima svedoka danas je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu nastavljeno suđenje grupi od 20 optuženih za učestvovanje u neredima u kojima je zapaljena beogradska Bajrakli džamija marta 2004. godine. Za danas planirano gledanje video snimaka MUP-a događaja u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, kada je džamija zapaljena, odloženo je za 4. mart jer se na suđenju nije pojavio advokat koji zastupa Miloša Radisavljevića Kimija, njegovog oca Radeta i brata Marka.

Sudija Ivana Ramić najavila je će video snimci biti definitvno pregledani 4. marta. Svedok, policajac Dejan Vasić koji je sastavio krivičnu prijavu protiv tada 20 osumnjičenih rekao je da je prijava sastavljena na osnovu pregledanih video snimaka i izveštaja njegovih kolega.

On je rekao da je tada stav tužilaštva bio da džamije ne bi bila zapaljena da nisu prethodili nemiri na Kosovu zbog čega se i okupio veliki broj ljudi te noći. "Nije morala da se desi neka radnja. Samo prisustvo je tretirano kao krivično delo", rekao je Vasić.

Današnjem suđenju prisustvovalo je samo 13 optuženih, a sudija Ivana Ramić za 11. marta zakazala je nastavak saslušanja svedoka.

Za paljenje džamije optuženi su i Stefan Čubrović, Nemanja Stojanović, Nikola Marinković, Bojan Hrvatin, Goran Mitić, Boris Mitrašević, Marko Đorđević, Jasmin Došen, Stefan Radević, Ljubomir Stanković, Dragan Mijatović, Aleksandar Stević, Adam Nišević, Vojislav Majstorović, Milan Marjanović, Uroš Jonić i Vladan Broćić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track