Podignuta optužnica protiv temerinskih neonacista
Foto: KURIR

Došli na red

Podignuta optužnica protiv temerinskih neonacista

Crna Hronika -
Njima sedmorici se stavlja se na teret da su zlostavljali prisutne u restoranu i ugrožavali njihovu sigurnost. Uz to, pripisuje im se da su pozdaravljali nacističkim pozdravom "Zig hajl!", pri tom gurajući goste lokala, koje su psovali i vređali po nacionalnoj osnovi

NOVI SAD - Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv sedmorice osumnjičenih za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti u prošlogodišnjem incidentu u ugostiteljskom objektu u Temerinu.

Povodom napada i tuče 21. oktobra prošle godine, kada su povređeni Denis R. (23) i Mirko B. (23), optužnicom su obuhvaćeni Atila Oros (23), Robert Oros (20) i Čongor Koperec (19) iz Temerina, Norbert Kovač (33) i Kornel Karpinski (21) iz Bečeja, Tomas Šmit (18) i Florijan Apatocki (18) iz Ade.

Njima se stavlja se na teret da su tog dana zlostavljali prisutne i ugrožavali njihovu sigurnost. Uz to, pripisuje im se da su pozdaravljali nacističkim pozdravom "Zig hajl!", pri tom gurajući goste lokala, koje su psovali i vređali po nacionalnoj osnovi.

Tom prilikom nastala je gužva, a jedan od osumnjičenih tereti se da je jednog mladića udario flašom u glavu, nakon čega je došlo do tuče koja se nastavila ispred kafića. Optuženi se terete da su nasrnuli na dvojicu mladića iz Temerina, tukli ih nogama i rukama, povredivši ih, a potom su se neki gosti lokala okupili i napali mladiće.

Optužnica je podignuta i protiv Predraga Novakovića, za nasilničko ponašanje jer je posle tuče, prilikom jurnjave po ulicama, sustigao Norberta Kovača i lakše ga povredio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track