Suspendovana dva policajca KPS zbog prebijanja Srba na Božić
Foto: KURIR

Priština

Suspendovana dva policajca KPS zbog prebijanja Srba na Božić

Crna Hronika -
Dvojica policajaca suspendovani su zbog sumnje da su učestvovali u prebijanju Srba koji su na Božić uhapšeni u Gračanici

PRIŠTINA - Dva pripadnika kosovske policije suspenovana su u okviru istrage koja se vodi zbog hapšenja srpskih mladića na Božić u Gračanici.Kosovska policija saopštila je da su dva njena pripadnika suspendovana u vezi sa incidentom koji se dogodio u Gračanici tokom i nakon hapšenja mladića srpske nacionanosti.

Istragu vodi Policijski inspektorat Kosova u saradnji sa Euleksom, a iz kosovske policije su poručili da će nastaviti da sarađuje sa policijskim Inspektoratom Kosova i Euleksom i u nastavku istrage.

S pojavom novih činjenica u ovom slučaju Policija Kosova će preduzeti sve potrebne i odgovarajuće mere, navodi se u policijskom saopštenju objavljenom na sajtu kosovske policije.

Desetorica mladića srpske nacionalnosti iz Leposavića privedeni su na Božić u Gračanici nakon praznične liturgije, a nakon oslobađanja iz pritvora oni su rekli da su ih pripadnici kosovske policije tukli i maltretirali.

Trojica srpskih mladića su nakon izlaska iz pritvora prebačeni za Beograd na dalje lečenje zbog povreda zadobijenih u pritvoru, a Policijski inspektorat Kosova u saradnji sa Euleksom je ubrzo zatim pokrenuo istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja